2008/03/30

Barazkiak york eta bexamelarekin / Verduras con york y bechamel


Gaurko errezetak 3 osagai nagusi ditu: barazkiak, york urdaila eta bexamela. Horrez gain, gainetik Kaikuren laktosa gabeko gazta pixka bat jarri diot gratinatzeko. Erabili ditudan barazkiak azenahoriak eta porruak izan dira, baina oso goxoa geratzen da ere endibia egosiekin adibidez.
Bexamela egiteko errezeta aurreko egun batean jarri nuen.
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La receta de hoy se compone de 3 ingredientes principales: verduras, jamón de york y bechamel. Además, yo le he puesto un poco de queso sin lactosa de kaiku para gratinar. Las verduras que he utlizado han sido zanahorias y puerros, pero también queda muy rico con endivias cocidas por ejemplo.
La receta para hacer bechamel la puse otro día.

Osagaiak:
  • Barazkiak: azenahoriak, porruak.
  • York urdaila
  • Bexamel saltsa
  • Laktosa gabeko gazta
Barazkiak egosi ura eta gatzarekin. Ondo eskurritu ur guztia kendu arte.

Barazkiak york urdailarekin bildu, rollito batzuk izango balira bezala.

Gainetik bexamel saltsa bota, eta nahi izanez gero, laktosa gabeko gazta pixkat jarri gainean.

Labean berotu 200ºCtara 10 minutu inguru (guztiz beroa egon arte.). Gratinatu nahi izanez gero.
Ingredientes:
  • Verduras: zanahorias, puerros.
  • Jamón de york
  • Salsa bechame
  • Queso sin lactosa
Cocer las verduras con agua y sal. Escurrirlas bien hasta quitarles todo el agua.

Envolver las verduras con el jamón de york, como si fueran unos rollitos.

Ponerle salsa bechamel por encima, y se quiere, añadirle un poco de queso sin lactosa por encima.

Calentarlo al horno a 200ºC unos 10 minutos (hasta que esté bien caliente). Se puede gratinar si se quiere.

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