2008/03/10

Rubénen Kaneloiak / Canelones de Rubén

Rubének, korreo baten bitartez, kaneloiak egiteko errezeta bat pasa dit. Lehenik eta behin, eskerrak eman nahi dizkiot Rubéni errezeta bidaltzeagatik, eta bigarrenik, beste guztiak zuen errezeta edo gomendioak ere bidaltzera animatu nahi zaituztet.

Bidali didan errezetaren inguruan pare bat gauza: Bexamela nola egin jakin nahi baduzue, aurreko post batean azaldu nuen eta tomate frijitua egiteko errezeta bat laster sartuko dut, eta bestetik, komentatzea nik antzerako moduan egin izan ditudala kaneloiak, baina ganba batzuk gehituz espinakak salteatzerako orduan. Toke goxo bat ematen diote. Piñoi edo pipen ordez intxaurrak jarriz ere probatu izan dut, eta goxoa geratzen da.

Milesker Rubén!!
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Rubén, mediante un correo, me ha pasado una receta para hacer canelones. Lo primero, quiero darle las gracias a Rubén por mandarme la receta, y segundo, quiero animaros al resto a que me mandeis vuestras recetas y recomendaciones.

Sobre la receta que me ha mandado un par de cosas: Si quereis saber como se hace la bechamel, lo explique en un post anterior y pronto pondré otro post explicando como hacer tomate frito, y por otro lado, quería comentaros que yo he solido hacer canelones de una manera bastante parecida a la de Rubén, pero añadiéndole unas gambitas al saltear las espinacas. Le dan un toque rico. Además, también he probado usando nueces en vez de piñones o pipas, y queda muy rico.

¡¡Muchas gracias Rubén!!

Osagaiak:
  • Kaneloi edo lasañarako pasta
  • Espinakak
  • Tomate naturala
  • Sagar arraspatua
  • Girasol pipak edo piñoiak
  • Bexamel saltsa
Tomate naturala frijitu eta bandejaren azpikaldean jarri. Espinakak sagar arraspatu pixkatekin zartai batetik pasa, eta piñoi edo girasol pipa batzuk gehitu. Kaneloiak bildu. Bexamel saltsa egin, gainetik bota eta labean gratinatu.
Ingredientes:
  • Pasta para canelones o lasaña
  • Espinacas
  • Tomate natural
  • Manzana rallada
  • Pipas de girasol o piñones
  • Salsa bechamel
Freir un poco de tomate natural y ponerlo en la base de la bandeja. Pasar por la sartén las espinacas con un poco de ralladura de manzana y añadirle unos piñones o unas pipas de girasol y enrollar los canelones tal cual Hacer salsa bechamel y gratinarlo en el horno.

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