Duela gutxi ezagutu dudan elikagai bat aurkezten dizuet, oso interesgarria iruditzen zait eta. Algarroba txokolatea ordezkatzeko erabili dezakegu, izan ere, antzeko zapore eta itxura du. Nik krema moduan probatu dut (nocillaren antzekoa da), eta asko gustatu zait. Belardendetan saltzen dute normalean.
Nik probatu dudan krema hau oso egokia da guretzat, ez dutelako esnearekin prestatzen eta txokolatearen antojo handia sartzen zaigunean jan dezakegu!
Irakurri dudanaren arabera, txokolateak baino grasa gutxiago du, eta gainera, berez gozoa denez, ez du gehituriko azukrerik eramaten normalean. Beraz, goxoa egoteaz gain, txokolateak baino gutxiago gizentzen du. Horrez gain, nahiko bitamina dauzka (B1, B2, B3, beta-caroteno...) eta baita zenbait mineral ere (potasioa, fosforoa, magnesioa, kaltzioa, silizioa, burnia...). Hori gutxi balitz, digestioa egiteko oso ona da, eta gastritis, dispepsia (digestio astunak), diarreak... moduko gaitzentzat oso gomendagarria (Hauek dira intolerantziaren ondorioz izaten ditugun zenbait arazo).
Guzti hori dela eta, nire gaurko proposamena ALGARROBA probatzea da!! Esango didazue zer iruditzen zaizuen.
Informazio iturriak:
http://www.consumer.es/web/es/alimentacion/aprender_a_comer_bien/curiosidades/2007/06/13/163696.php
http://es.wikipedia.org/wiki/Algarroba
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Os presento un alimento que he conocido hace poco, porque me parece muy interesante. La algarroba la podemos utilizar para sustituir al chocolate, ya que tienen parecido sabor y aspecto. Yo lo he probado en crema (parecido a la nocilla), y me ha gustado mucho. Lo venden en herboristerías normalmente.
La crema que he probado yo es muy adecuada para nosotros, porque no utilizan leche para prepararla y ¡lo podemos comer cuando nos entre antojo de comer chocolate!
Por lo que he leído, tiene menos grasa que el chocolate, y además, al ser dulce por naturaleza, no suele llevar azúcar añadido. Por lo tanto, además de estar muy rico, engorda menos que el chocolate. Además, tiene bastantes vitaminas (B1, B2, B3, beta-caroteno...) y también minerales (potasio, fósforo, magnesio, cálcio, silicio, hierro...). Por si fuera poco, es muy bueno para hacer la digestión, y muy recomendable para males tipo gastritis, dispepsia (digestión pesada), diarreas... (Éstos son algunas de las molestias que nos suele crear la intolerancia).
Por todo ello, mi propuesta de hoy es ¡probar la ALGARROBA! Ya me direís que os parece.
Fuentes:
http://www.consumer.es/web/es/alimentacion/aprender_a_comer_bien/curiosidades/2007/06/13/163696.php
http://es.wikipedia.org/wiki/Algarroba
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