Ez dakit dakizuen, baina orokorrean janari asiatikoa oso egokia da laktosa hartu ezin dugunontzat. Izan ere, asiako herritar gehienak ezin dute laktosarik hartu (esaten dutenez, kulturagatik da: tradizioz abeltzainak diren herrialdeetan, esnea hartzeko ohitura handia dutenez, hobeto onartzen dute laktosa). Hori dela eta, asiatarrek ez dituzte esnekiak erabiltzen janaria prestatzeko, eta oso egokiak dira guretzat.
Gainera, nik uste dut oso janari interesgarria dela, zapore berriak probatzeko aukera handia ematen diguna, gure tradiziozko janariaren oso desberdina delako. Horregatik guztiagatik, interes handia dut herrialde hauetako errezetak ikastean. Nire lagun batek janari asiatikoko sukaldaritza ikastaro bat egin berri du, eta ikasi dituen errezetak pasako dizkidala esan dit. Beraz, ez izan dudarik, hemendik gutxira errezeta horietako batzuk (sushi-a, tempura, tofu frijitua... esaterako) hemen izango dituzuela. Hala ere, zuek ere ezagutzen badituzue errezetak, bidal iezazkidazue eta gustura igoko ditut!
No sé si sabeis, pero en general la comida asiática es muy adecuada para quienes no podemos tomar lactosa. La mayoría de los asiáticos no pueden tomar lactosa (parece ser que es por la cultura: los pueblos que tienen tradición ganadera, tienen mucha costumbre de tomar leche, y digieren mejor la lactosa) y por ello, los asiáticos no suelen usar lácteos para cocinar, por lo que sus comidas son muy adecuadas para nosotros.
Además, yo creo que es una comida muy interesante, porque nos dá la opción de probar nuevos sabores, porque es muy diferente de nuestra comida tradicional. Por todo ello, tengo mucho interés en aprender recetas de estas tierras. Una amiga mía acaba de hacer un curso de cocina asiática, y me ha prometido que me va a pasar las recetas del curso. Por lo tanto, no tengais ninguna duda de que dentro de poco subiré alguntas de esas recetas (sushi, tempura, tofu frito... por ejemplo). Aún y todo, si vosotros también conoceis recetas, enviármelas y ¡las subiré con mucho gusto!
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