2008/03/14

Ogi opiltxoak / Bollitos de pan

Ogia etxean egiteko errezeta da hau. Goxoagoa egon dadin haziak jarri dizkiot nik. Hazi hauek belar-dendetan eros daitezke. Aurkitzen zaileanak eta garestienak, mitxoleta-haziak dira, baina oso goxoak geratzen dira ogiarekin. Proba ezazue zuek ogia egiten, eta esango didazue!


Errezeta hau http://cocinandopasoapaso.info/ web-gunean topatu nuen errezeta batean oinarriturik dago.
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Esta es una receta para hacer pan en casa. Para que quede más rico, yo le he puesto semillas. Estas semillas se pueden comprar en herboristerías. Las más dificiles de encontrar y las más caras son las de amapola, pero quedan muy ricas con el pan. Probad a hacer vosotros mismos el pan, y ¡ya me direis!

Esta receta está basada en una que encontre en la web http://cocinandopasoapaso.info/

Osagaiak:
  • 3/4k Irin
  • 50g legami
  • 1/2 basoka olio
  • 2 goilarakada azukre
  • 1 goilarakada gatz
  • Ur epela
  • Haziak (mitxoleta,sesamo,pipak)
  • Arraultz 1
Legamia azukre goilarakada bat, eta ur basokada epel erdiarekin nahastu. Zapi batekin estali eta leku bero batean utzi bere bolumena hirukoiztu eta espuma duen arte (15-20 min). Beste ontzi batean irina, olioa eta gatza nahastu. Legamia prest dagoenean, irinakin nahastu eta behar duen ur epela gehitu nahasten den bitartean. Orea eskuetatik ondo askatzen denean ondo egongo da. Ontzitik atera irina duen mahai batera eta orea ondo landu (15 min gutxienez). Ontzian sartu ore bola, zapi batekin estali eta leku bero batean utzi bolumena bikoiztu arte (30 min inguru). Orearekin opilak egin eta labeko ontzi batean jarri. Utzi beste 15 minutu berriz hazi arte. Arraultz batekin margotu eta haziak bota gainetik. Labe aurre-berotuan 180-200ºCtara egin 20 minutu inguru (gorritu arte).
Ingredientes:
  • 3/4kg Harina
  • 50gr levadura
  • 1/2 vaso aceite
  • 2 cucharadas azúcar
  • 1 cucharada sal
  • Agua templada
  • Semillas (amapola,sesamo,pipas)
  • 1 Huevo
Mezclar la levadura, con una cucharada de azúcar y medio vaso de agua templada. Tapar con un trapo y dejarlo reposar en un sitio caliente, hasta que triplique su volumen y tenga espuma (15-20 min). En otra fuente, mezclar la harina con el aceite y la sal. Cuando la levadura esté preparada, mezclarla con la harina y añadirle el agua templada que le haga falta. Cuando la masa se despegue bien de los dedos, es que está bien. Sacarlo de la fuente a una mesa enharinada y amasar bien (por lo menos 15 min). Meter la masa en el bol, tapar con un trapo y dejar en un sitio caliente hasta que duplique (unos 30 min). Hacer bollitos y ponerlos en la bandeja del horno. Dejar otros 15 minutos para que crezca. Pintarlos con huevo y ponerle las semillas. Meter al horno precalentado a 180-200ºC unos 20 minutos (hasta que se doren).

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