2008/03/13

Tomate-saltsa / Salsa de tomate


Agindu nizuen moduan, tomate-saltsa egiteko errezeta da gaurkoa. Bi argazki jarri ditut errezetarekin batera, lehenengoan saltsa normala ikusten da (piperradaren modukoa dena), eta bigarrengoan purea egin ondoren nola geratzen den ikus daiteke. Ikus dezakezuen moduan, irabiagailu elektrikotik pasaz gero, kolorea galtzen du. Nik pasapures-etik pasatzea gomendatzen dizuet, hobeto geratzen baita (naiz eta lan gehiago izan). Hala ere, bi kasuetan, purea egin ondoren berriz irakitea oso garrantzitsua da.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Tal y como os prometí, hoy os traigo la receta para hacer salsa de tomate. He puesto dos fotos junto con la receta; en la primera se ve la salsa normal (parecida a la piperrada), y en la segunda se vé cómo queda despues de triturarla. Como podeis ver, al pasarla por la batidora eléctrica, pierde color. Yo os recomiendo que lo hagais con pasapurés, porque queda mejor (aunque tenga más trabajo). Aún y todo, en los dos casos, es muy importante volverlo a hervir despues de triturarlo.


Osagaiak:
  • 500g tomate txikitu
  • Tipula 1/2
  • Piper berde 1/2
  • Baratzuri 1
  • Gatza
  • Azukrea
  • Olioa
  • Albaka freskoa (edo oreganoa)
Tipula eta piperra julianan, eta baratzuria txiki-txiki moztu eta zartagi batean suheztitu (rehogatu), biguina egon arte. Tomate txikitua gehitu eta sua jetsi. 30 minutu inguru egosi su baxuan. Gatza eta azukre goilaratxo bat (garraztasuna kentzeko) gehitu. Belarrak gehitu. Purea eginda nahi bada, purea egin eta berriz irekin arte zargagian jarri.
Ingredientes:
  • 500gr tomate en trozos
  • 1/2 cebolla
  • 1/2 pimiento verde
  • 1 diente de ajo
  • Sal
  • Azúcar
  • Aceite
  • Albahaca fresca (o orégano)
Cortar la cebolla y el pimiento verde en juliana, el ajo bien picado y rehogar hasta que esté blandito. Añadirle el tomate triturado y bajar el fuego. Cocer unos 30 minutos en fuego bajo. Añadirle sal, y una cucharadita de azúcar (para quitarle la acidez). Añadir las hierbas. Si se quiere triturado, triturar y volver a hervir en la sartén.

No comments: