2008/03/07

Mugurdien muffin-ak / Muffins de frambuesas


Gaur mugurdizko muffin-ak egiteko errezeta bat dakarkit. Mugurdiak erabili ordez, beste fruitu gorri batzuk (ahadiak, masustak...) edo txokolate zatitxoak erabili daitezke. Egin ondoren ondo mantentzea nahi baduzue, gorde itzazue lata batean.

Errezeta hau "Recetas sabrosas sin lactosa" liburuko errezeta batean oinarriturik dago.
On egin!
-----------------------------------------------------------------
Hoy os traigo una receta para hacer muffins de frambuesas. En vez de utilizar frambuesas, también podeis utilizar otros frutos rojos (arándanos, moras...) o trocitos de chocolate. Si quereis que se mantengan bien, guardarlas en una lata.

Esta receta está basada en una del libro "Recetas sabrosas sin lactosa".
Buen provecho!


Osagaiak:
  • 175g mugurdi
  • 150g landare-margarina
  • 150g azukre
  • 4 arraultza
  • 325g irin
  • Legami sobre 1 (Royal)
  • 5 goilarakada esne (laktosa gabea)
  • Banila hauts pixkat
  • Gatza
  • Glass-azukrea (apaintzeko)
Margarina, azukrea, bainila eta gatza ondo nahastu. Arraultzak banaka-banaka gehitu eta nahastu. Irina legamiarekin eta esnearekin ondo nahastu eta aurreko masari gehitu. Ondo nahastu ondoren moldeetan jarri, eta gainetik mugurdiak sartu. Labea 175ºC-tara berotu eta muffin-ak labean egin 25-30 minutu inguru. Hozten direnean, glass-azukrearekin apaindu. OHARRA: Mugurdiak amaieran jarri, masa dagoeneko moldeetan dagoenean. Lehenago nahasten badezu, desegin egiten dira eta ez da ondo geratzen.
Ingredientes:
  • 175gr frambuesas
  • 150gr margarina vegetal
  • 150gr azúcar
  • 4 huevos
  • 325gr harina
  • 1 sobre levadura (Royal)
  • 5 cucharadas de leche(sin lactosa)
  • Una pizca de vainilla en polvo
  • Sal
  • Azúcar glass (para adornar)
Batir la margarina y el azúcar, con la vainilla y la sal. Añadir los huevos de uno en uno y mezclar. Mezclar la harina con la levadura y la leche, y mezclar con la masa anterior. Repartir la masa en los moldes y poner las frambuesas por encima metidas en la masa. Calentar el horno a 175ºC y hornear los muffins uno 25-30 minutos. Dejar enfriar y adornar con el azucar glass. NOTA: Pon las frambuesas al final, cuando la masa ya esté en los moldes. Si las mezclas antes, se deshacen y no queda bien.

1 comment:

Ruben said...

Tiene buena pinta, haber si el fin de semana que viene lo puedo probar de hacer.