2008/02/21

Bexamel saltsa / Salsa bechamel

Bexamel saltsa plater askoren oinarriko osagaia da(piper beteak, lasaina...). Esnean oinarrituriko saltsa da, baina gaur egun merkatuan laktosarik gabeko esneak ba daudenez (Kaikurena adibidez), edozeinek jan dezake saltsa goxo hau.

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La salsa bechamel es uno de los ingredientes principales de muchas recetas(pimientos rellenos, lasaña...). Su principal ingrediente es la leche, pero como hoy en día existen en el mercado leches sin lactosa (por ejemplo la de Kaiku), es una salsa que cualquiera puede tomar.





Osagaiak:

  • 100g Irin
  • 100g Olio (edo margarina)
  • 1l Esne(laktosa gabea)
  • Gatza
  • Intxaur muskatua


Olioa berotzen jarri zartai batean. Beroa dagoenean irina gehitu eta pixkat egin, zapore txarra kentzeko. Esnea pixkanaka gehitzen joan, etengabe nahastuz, ondo ligatua egon arte. Irakiten hasten denean sua itzali. Gatza eta intxaur muskatua gehitu.

Ingredientes:

  • 100gr Harina
  • 100gr Aceite (o margarina)
  • 1l Leche (sin lactosa)
  • Sal
  • Nuez moscada


Calentar el aceite en una sartén. Cuando esté caliente añadirle la harina y freírla un poco para quitarle el sabor a engrudo. Ir añadiendo la leche poco a poco, mezclando constantemente, hasta que esté bien ligada. Cuando empiece a hervir apagar el fuego. Añadirle la sal y la nuez moscada.

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