2008/02/25

Kardoa intxaur-saltsan / Cardo en salsa de nueces



Kardoa jateko beste modu bat proposatzen dizuet errezeta honetan. Gainera, kardoaren ordez borraja ere erabil daiteke. -----------------------------------------------------------------

En esta receta os propongo otra manera de preparar el cardo. Además, esta misma receta sirve para cocinar borraja en vez de cardo.





Osagaiak:
  • 800g kardo
  • 10-12 intxaur
  • 3 baratzuri
  • Arraultza 1
  • Urdaiazpiko zatiak
  • Irina goilarakada handi 1
  • Olioa eta gatza
Kardoa bigundu arte egosi ur gatzatuan. Egosia dagoenean eskurritu eta gorde. Olio pixkatean baratzuriak frijitu poliki-poliki. Gorritzen hasten direnean atera, eta bertan irina bota. Irina pixkat egin, eta ondoren intxaur txikituak eta kardoa egosteko erabilitako pare bat basokada ur gehitu. 10 minutu egosi. Kardoa, arraultz egosi txikitua eta urdaiazpikoa gehitu eta beste 5 minutu egosi.
Ingredientes:
  • 800gr cardo
  • 10-12 nueces
  • 3 dientes de ajo
  • 1 huevo
  • Jamón en trozitos
  • 1 cucharada grande de harina
  • Aceite y sal
Cocer el cardo hasta que este blando. Escurrir y reservar. Freir los ajos en un poco de aceite y cuando se estén dorando retirarlos. Añadir la harina y freir un poco. Añadir las nueces picadas y un vaso del agua de cocción del cardo. Cocer 10 minutos. Añadirle el cardo, el huevo picado y el jamón. Cocer otros 5 minutos.

No comments: