2008/02/19

Izokina berdurekin / Salmón con verduras


Gaurko errezeta honekin osasuntsu jateko proposamen goxo bat egiten dizuet. Gainera, izokina ordez beste arrain bat erabili daiteke (legatza, bakailua...) eta berdurak ere alda daitezke. Beraz, errezeta honek joko asko eman dezake, bakoitzaren gustuen arabera osagaiak aldatuz.
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En la receta de hoy os presento una manera muy rica de comer sano. Además, el salmón se puede sustituir por otros pescados (merluza, bacalado...) y las verduras tampoco tiene por que ser esas. Por lo que es una recetas que puede dar mucho juego cambiando los ingredientes al gusto de cada uno.


Osagaiak:
  • 4 izokin solomo
  • 400g tomate txikitu
  • Tipula 1
  • 6 txanpi
  • Baratzuri 1
  • Oliba beltzak
  • Berenjena 1
  • Olioa
  • Gatza
  • Belar freskoak (oreganoa, eneldoa, pipermina...)
Berenjenak 1 cm zabalerako errodajatan moztu eta zartai batean egin olioarekin bigundu arte. Paper batera atera gehiegizko olioa xurga dezan. Zartai batean olioarekin tipulak julianan egin gorritzen hasi arte.Txanpiak gehitu eta bigundu arte egin. Olibak, baratzuri txikitua eta tomatea gehitu eta egosi 5 min inguru. Gatza eta belarrak gehitu. Labeko ontzi batean tomate saltsa hau jarri, gainean izokin gatzatua eta azkenik berenjena. Labean egin 200ºCtara 20 minutu inguru (izokina egina egon arte). On egin!
Ingredientes:
  • 4 lomos de salmón
  • 400gr tomate en trozos
  • 1 cebolla
  • 6 champis
  • 1 diente de ajo
  • Aceitunas negras
  • 1 berenjena
  • Aceite
  • Sal
  • Hierbas frescas (orégano, eneldo, pimienta...)
Cortar las berenjenas en rodajas de 1 cm de grosor. Freirlas en una sartén con aceite hasta que se ablanden y escurrirlas en papel absorbente. Cortar la cebolla en juliana y poner en una sartén con aceite. Cuando esté casi dorada, añadir los champis y hacerlos hasta que se ablanden. Añadir las aceitunas, el ajo picado y el tomate, y cocer unos 5 minutos. Hechar la sal y las hierbas frescas. Poner esta salsa de tomate en una fuente de horno, encima el salmón con sal y al final, las berenjenas. Hacerlo al horno a 200ºC unos 20 minutos (hasta que el salmón esté hecho). ¡Buen provecho!

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