2008/04/28

Crêpeak / Crêpes

Asteburu osoa kanpoan egon naiz eta ezin izan det errezetarik jarri. Gainera, esan nizuen moduan, bihartik iganderarte Erromara noa, beraz, ordurarte itxaron beharko duzue errezeta berriak izateko. Bitartean, hilabete honetako inkestan zuen botoa eman dezakezue asteazkena bitarte. Animatu eta eman botoa! Inkesta blog-aren eskuinaldeko aldean aurkituko duzue. Itzultzen naizenean inkesta berria jarriko dut. Animatu zaitezte ere zuen errezetak bidaltzera eta nik oso gustora igoko ditut!! Nire helbidea: behiala[@]gmail.com

Hala ere, gaur, Crêpeak egiteko errezeta jarri dizuet. Oinarrizko orea egiteko errezeta da, eta ore hau erabiliz crêpe gazi (haragia eta bexamelarekin, barazkiekin...) naiz gozoak (txokolate beroarekin, mermeladarekin...) egin daitezke.
-------------------------------------------------------------------------------------------
He estado fuera todo el fin de semana y no he podido subir ninguna receta. Además, como os dije, me voy a Roma desde mañana hasta el domingo, por lo que tendréis que esperar a que vuelva para tener recetas nuevas. Mientras tanto, podeis dar vuestro voto en la encuesta de este mes hasta el miércoles. ¡Animaos y dad vuestro voto! La encuesta la encontrareis en la parte derecha del blog. Cuando vuelva pondré una nueva ncuesta. Animaos también a mandarme vuestras recetas, ¡y yo las subiré con mucho gusto! Mi dirección: behiala[@]gmail.com

Aún y todo, hoy os pongo la receta para hacer Crêpes. Es la receta para hacer la masa base, y luego con esta masa podeis hacer crêpes tanto saladas (con carne y bechamel, con verduras...) como dulces (con chocolate caliente, con mermelada...).

Osagaiak:
  • 1/2l esne hotz (laktosa gabea)
  • 125g irin
  • 5 arraultz
  • 50g margarina (laktosa gabea)
  • 25g azukre
  • Gatza
  • Kanela pixkat(crêpe gozoentzat)

Batidora elektrikoaren ontzian jarri osagai guztiak eta oso ondo nahastu dena disolbatua egon arte. 30 minutu utzi hozgailuan.

Frejitzerako orduan, zartagi batean margarina pixkat jarri beroa dagoenean, eta bertara ore pixkat bota. Ondo zabaldu, eta buelta eta buelta egin. Nahi den osagaiekin bete eta itxi.
Ingredientes:
  • 1/2l leche fría (sin lactosa)
  • 125gr harina
  • 5 huevos
  • 50gr margarina (sin lactosa)
  • 25gr azúcar
  • Sal
  • Canela (para crêpes dulces)
Poner todos los ingredientes en el vaso de la batidora y mezclar bien hasta que esté todo disuelto. Dejar reposar 30 minutos en el frigorífico.

A la hora de freir, poner un poco de margarina en una sartén caliente, y hechar un poco de masa. Repartir bien y hacer vuelta y vuelta. Rellenar con los ingredientes que se quiera y cerrar.

1 comment:

Anonymous said...

no eres mas sola xke cocinas...
no es triste eso?
pa eso deja libre es link y ponte a acer punto!

ndo pasa!