2008/04/17

Foie lehortua / Foie seco

Errezetak igotzeko denbora gutxirekin ibili naiz azken egun hauetan, baina gaur gabonak aldera egin nuen kurtso batean ikasi nuen errezeta erraz bat aurkeztuko dizuet. Foie freskoa kontserbatzeko modu bat da, eta erosten diren micuit eta horrelakoen oso antzekoa geratzen da, nahiz eta egosia egon ordez lehortua dagoen.
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Últimamente he andado con poco tiempo para subir recetas, pero hoy os quiero presentar una receta fácil de hacer que aprendí en un curso que hice por navidades. Es una manera de conservar el foie fresco, y queda muy parecido a los foies tipo micuit que se compran, solo que en vez de estar cocido, está seco.



Osagaiak:
  • Foie freskoa
  • Gatza
  • Pipermin txuria
  • Pipermin beltza

Foie freskoari gatza, pipermin txuria eta pipermin beltz asko bota ia estali arte.

Sukaldeko film paper horietako batekin bildu foie, presioa eginez, roilo baten itxura emanez, eta bi muturrak bihurrituz, goxoki baten itxura har dezan. Hozgailuan utzi 3-4 egun, lehortu dadin. Lehortu ondoren, aste bete ondo irauten du hozgailuan.

3-4 egunetara, hozgailutik atera daiteke, eta film-a kendu ondoren, zatitan moztu eta nahi den modura aurkeztu, jateko moduan baitago. Ogi txigortuarekin aurkez daiteke, eta baita fruitu gorriz eginiko saltsa batekin edo sagar pure batekin, zapore gozo-mikatzak oso ondo joaten baitira foie-rekin.
Ingredientes:
  • Foie fresco
  • Sal
  • Pimienta blanca
  • Pimienta negra

Hecharle mucha sal, pimienta blanca y pimienta negra al foie, casi hasta que esté cubierto del todo.

Envolver el foie con un papel film de cocina, haciendo presión, dándole forma de rollo, y retorciendole los dos lado, para que coja forma de caramelo. Dejarlo en la nevera 3-4 días, para que se seque. Después de secar, se conserva bien una semana en la nevera.

A los 3-4 días, sacar de la nevera, y después de quitarle el film, cortar en rodajas y presentar como se quiera, porque ya estará listo para comer. Se puede presentar con pan tostado, y también con una salsa de frutos rojos o con puré de manzana, porque los sabores dulces-ácidos quedan muy bien con el foie.

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