Gaurko errezeta oso postre ohikoa da,
Sagar Tarta. Modu askotara egiten da, baina nik
hojaldre eta
pastel-kremarekin egiten dut. Gainera, beste fruta batzuekin ere oso goxoa geratzen da.
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La receta de hoy es un postre típico, la
Tarta de Manzana. Se hace de muchas maneras, pero yo la suelo hacer de
hojaldre y con
crema pastelera. Además, con otras frutas también queda muy rica.
Osagaiak:
- Hojaldre begetala(laktosa gabea)
- Pastel-krema
- Sagarrak
- Mermelada edo almibarra
Tartak egiteko molde batean hojaldrea jartzen dugu. Gainean pixua egiteko zerbait jarri (garbantzuak adibidez) gehiegi ez altxatzeko. Labean egin 200ºCtara 10 minutu inguru.
Pastel-krema prestatu, eta hojaldrea labetik ateratzerakoan, pixua kendu, eta krema gainetik zabaldu. Sagarrak zati finetan moztu eta kremaren gainean zabaldu guztia estali arte. Gainetik, mermelada edo almibarrarekin margotu. Labean sartu 200ºCtara sagarra egina egon arte (beste 20 minutu inguru).
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Ingredientes:
- Hojaldre vegetal (sin lactosa)
- Crema pastelera
- Manzanas
- Mermelada o almíbar
Poner el hojaldre en un molde para tartas. Ponerle encima algo que le haga peso (por ejemplo unos garbanzos) para que no suba demasiado. Hornear a 200ºC unos 10 minutos.
Preparar la crema-pastelera, y al sacar el hojaldre del horno, quitarle el peso y poner la crema bien extendida encima del hojaldre. Cortar las manzanas en láminas finas, y cubrir con ellas la crema pastelera. Pintar con mermelada o almibar. Hornear a 200ºC hasta que la manzana esté hecha (unos 20 minutos más).
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