2008/04/24

Txanpiak curry eta tomatearekin / Champis con curry y tomate


Txanpiak prestatzeko errezeta bat aurkezten dizuet oraingoan. Txanpiak segituan prestatzen dira, eta gainera, plater honek ia ez du gizentzen. Izan ere, txanpiek zein tomateak oso gutxi gizentzen baitute.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Esta vez os presento una receta para preparar champis. Los champis se hacen enseguida, y además, este plato casi no engorda, porque tanto los champis como el tomate engordan muy poco.

Osagaiak:
  • Txanpinoiak
  • Tomatea (txikitua, frijitua edo freskoa)
  • Curry-a
  • Olioa
  • Gatza

Txanpiak zati nahiko handitan moztu (handiak badira 4tan, ertainak badira 2tan). Kazuela batean olio pixka bat jarri, eta beroa dagoenean, txanpiak bota bertara.

Gatza gehitu, eta hasieran etengabe nahastu txanpiek ura soltatzen hasten diren arte (bestela pegatu egin daitezke). Ura askatzen hasten direnean, sua igo eta ur ia guztia lurrindu arte egosi.

Ura lurrindurik dagoenean, tomatea gehitu eta tomatea egina egon arte egosi. Curry pixka bat gehitu eta jateko prest!
Ingredientes:
  • Champiñones
  • Tomate (triturado, frito o fresco)
  • Curry
  • Aceite
  • Sal
Cortar los champis en trozos bastante grandes (si son grandes en 4, si son medianos en 2). Poner aceite en una cazuela, y cuando esté caliente añadir los champis.

Salar y al principio, remover constantemente hasta que los champis empiecen a soltar agua (sino, se pueden pegar). Cuando empiecen a soltar agua, subir el fuego y cocer hasta que se evapore casi todo el agua.

Cuando el agua se haya evaporado, añadirle el tomate y cocer hasta que el tomate esté hecho. Añadir un poco de curry ¡y listo para comer!

No comments: