2008/04/03

Sorpresadun madalenak / Madalenas con sorpresa


Gaurko errezeta Maddalenen omenez da. Madalenak egiteko errezetarik ezagutzen ez zuela esan zidanez, hementxe doa madalena goxo eta errazak egiteko errezeta bat. Gainera, zor nion janari asiatarreko errezetak pasatzearen truke! (Laster igoko ditut) Milesker Maddalen!!

Duela gutxi sartu nuen yogurrezko bizkotxoaren aldaera bat da. Errezeta berdinean oinarriturik dago, baina probatxo bat egitea okurritu zitzaidan, eta egia esan oso ondo geratu ziren. Hori bai, ez dira erosten diren madalena horiek bezain tontordunak. Ez dakit nola lortzen duten hain altuak egiten!

Erabili dudan mermelada, nik egin nuen etxean nituen marrubi batzuekin. Beste fruitu batzuen mermeladak ere erabil daitezke, baina hori bai, ondo geratzeko mermelada nahiko arina eta likidoa izan behar da (gelatinadun mermelada horiekin ez dut uste ondo geratuko zenik).

OHARRA: Osagaietako neurriak, yogur botearen neurria dira.
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La receta de hoy es en honor a Maddalen. Como me dijo que no conocía ninguna receta para hacer madalenas, aquí va una receta para hacer madalenas ricas y fáciles. Además, se lo debía por pasarme las recetas de comida asiática! (Pronto las subiré) ¡¡Muchas gracias Maddalen!!

Es una variación de la receta de bizcocho de yogur que metí hace poco. Está basada en la misma receta, pero se me ocurrió hacer una prueba, y la verdad es que quedaron muy bien. Eso sí, no son tan abultadas como las que se compran. ¡No se como logran que se queden tan altas!

La mermelada que he utilizado, la hice yo con unas fresas que tenía en casa. Se puede usar mermelada de otras frutas, pero eso sí, para que quede bien la mermelada debe ser bastante ligera y líquida (no creo que quede bien con esas mermeladas gelatinosas).

NOTA: Las medidas de los ingredientes corresponden al bote de yogur.



Osagaiak:

  • 1 yogur (laktosa gabea)

  • 2 neurri azukre

  • 1 goilarakada margarina

  • 2 neurri irin

  • Laktosa gabeko esne txorrot 1

  • 3 arraultz

  • 1,5 goilaratxo legami

  • Mermelada pixkat

Yogurrari margarina gehitu eta ondo nahastu. Azukrea pixkanaka gehitzen joan eta nahastu. Arraultz gorringoak banaka bota eta nahasten joan. Esne txorrota bat bota. Irina pixkanaka eta tamizaturik gehitzen joan, nahasten den bitartean. Irinaren azken zatiari legamia ondo nahastu orera gehitu aurretik. Arraultz zuringoak elur puntuan jarri, eta gainontzekoari gehitu kontu handiz, eta gutxi nahastuz (erori ez daitezen).
Madalena moldeetan orea bota (3/4 bete gehienez, gero igo egiten direlako). Madalena bakoitzari mermelada pixkat jarri goilaratxo batekin.
Labean egin 170ºCtara 30 minutu inguru. Gorritzen direnean, orratz bat sartu eta lehorra
ateratzen bada, eginak daude. Igotzen ari diren bitartean labea ez ireki, bestela erori egiten baitira.
Ingredientes:

  • 1 yogur (sin lactosa)

  • 2 medidas azúcar

  • 1 cucharada margarina

  • 2 medidas harina

  • 1 chorrito leche sin lactosa

  • 3 huevos

  • 1,5 cucharadita levadura

  • Un poco mermelada

Mezclar el yogur con la margarina. Añadirle el azúcar e ir mezclando poco a poco. Añadir las yemas de huevo de una en una e ir mezclando. Hechar un chorrito de leche. Ir añadiendo la harina tamizada poco a poco, y en la última medida de harina mezclarle la levadura antes de añadirsela a la masa. Levantar las claras a punto de nieve,y mezclarlas con la masa con mucho cuidado y sin mezclar mucho (para que no se bajen).
Poner la masa en los moldes de madalenas (llenar 3/4 de los moldes como mucho, porque luego suben). Poner un poco de mermelada a cada madalena, usando una cucharilla.
Hornear a 170ºC durante unos 30 minutus. Cuando se doren, meterles una aguja y si sale seca, están hechas. No abrais el horno mientras se están subiendo las madalenas, porque se caerán.

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