Gaurko errezeta Donostiako (nire hiriko) postre tipikoenetariko bat da, batez ere Donosti egunekoa.
Krema pastelera nola egiten den ez dizuet post honetan azalduko, post propio bat merezi duela uste dudalako, beraz, gero sartuko det krema pastelera egiteko errezeta.
Erabili dudan hojaldrea 100% begetala da, laktosa gabea, baina kontuz ibili zaitezte, askotan margarina begetalaz gain mantekila ere eramaten dutelako hojaldreek.
-------------------------------------------------------------------------------------------------Krema pastelera nola egiten den ez dizuet post honetan azalduko, post propio bat merezi duela uste dudalako, beraz, gero sartuko det krema pastelera egiteko errezeta.
Erabili dudan hojaldrea 100% begetala da, laktosa gabea, baina kontuz ibili zaitezte, askotan margarina begetalaz gain mantekila ere eramaten dutelako hojaldreek.
La receta de hoy es uno de los postres más típicos de Donostia (mi ciudad), sobre todo del día San Sebastián.
En este post no os voy a explicar cómo se hace la crema pastelera, porque creo que se merece un post propio, por lo que subiré la receta luego.
El hojaldre que he utilizado es 100% vegetal, sin lactosa, pero tened cuidado, porque muchas veces suelen llevar mantequilla además de margarina vegetal.
En este post no os voy a explicar cómo se hace la crema pastelera, porque creo que se merece un post propio, por lo que subiré la receta luego.
El hojaldre que he utilizado es 100% vegetal, sin lactosa, pero tened cuidado, porque muchas veces suelen llevar mantequilla además de margarina vegetal.
Osagaiak:
Hojaldrea labean sartu 200ºCtan 20 minutu inguru (igo eta gorritu arte). Labearen erdialdean sartu, eta hobe errejila erabiltzen baduzue bandejaren ordez (beroa hobeto iristeko azpikaldetik). Egina dagoenean, atera eta erditik moztu 2 kapa izateko. Azpiko kaparen gainean krema pasteleraren gehiena jarri, ondo zabalduz, eta beste hojaldre kaparekin estali. Gainean, gainontzeko krema zabaldu eta gainetik almendra pila bota, dena estali arte. Jan aurretik, berriz labera sartu 10 minutu inguru, almendrak gorritu arte. Epela jaten da, hoztera itxaron gabe. | Ingredientes:
Hornear el hojaldre a 200ºC unos 20 minutos (hasta que se levante y se dore). Meterlo a altura media del horno, y mejor con rejilla que con bandeja (para que le llegue mejor el calor por abajo). Cuando esté hecho, sacar y cortar por la mitad para tener 2 capas. Encima de la capa de abajo poner casi toda la crema pastelera, bien extendida, y taparlo con la otra capa de hojaldre. Encima, poner el resto de la crema y muchas almendras, hasta que lo cubran todo. Antes de comerlo, volver a meterlo al horno unos 10 minutos, hasta que se doren las almendras. Se come templado, sin esperar a que se enfríe. |
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