Itzuli naiz Erromatik! Ze pena eman didan! Oso gustora egon naiz, nahiz eta motxa egin zaidan.
Erromako janariaz ze esan dezaket: mmmmmm ze goxoa!! Pekatu pare bat ere egin behar izan ditut ezin nintzelako geratu probatu gabe, nahiz eta gazta edo nata izan... Hori bai, gero gerokoak etorri ziren... jejeje. Lehenengo egunean kriston rissoto goxoa probatu nuen zigalekin. Ea errezeta lortzen dudan eta moldatzen dudan denok jan ahal izateko. Pizza pila ere jan ditut, mozzarella kenduz (batzuetan mozzarella gabeko pizzak ere topatu ditut!). Eta pasta ere izugarrizkoa zegoen!!
Hango janaria hain goxoa zela ikusirik, liburudenda batera sartu nintzen eta erromako janariari buruzko liburu bat erosi nuen (italieraz eta ingelesez, ea zer moduz moldatzen naizen...) "La cucina tradizionale: I sapore di Roma". Bertatik errezetak atera eta igoko ditut!
Erroman "Bed & Breakfast" batean egon naiz, eta gomendatu egin nahi dizuet, etxeko andrea benetan oso oso ondo portatu baita gurekin, eta etxea oso ondo dago gainera. Zentrotik pixkat urrun dago, baina horri esker ere, oso zona lasaian dago kokatua etxea, eta bertatik autobus bat pasatzen da Erromaren hirigunera doana. Etxearen izena "Da Zia Paola" da, eta berarekin kontaktuan jarri nahi izanez gero, hauek dira bere emaila: daziapaola[@]libero.it eta telefonoa: +39 0661560549 / +39 3288825790. Benetan Erromara bazoazte gomendatzen dizuedala.
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¡He vuelto de Roma! ¡Qué pena me ha dado! He estado muy a gusto, y se me ha hecho corto.
Qué puedo deciros de la comida de Roma: mmmmm ¡¡qué rica!! Hasta he pecado un par de veces, porque no me podía quedar sin probar cosas, aunque llevaran queso o nata... Y luego vino, lo que vino... jejeje. El primer día probé un rissoto muy rico con cigalas. A ver si consigo la receta y la amoldo para que podamos comerla todos. También he comido mucha pizza, quitandole la mozzarella (¡encontré algunas pizzas que no tenían mozzarella!). ¡Y la pasta también estaba buenísima!
Viendo que la comida de allí era tan rica, me metí en una librería y compré un libro sobre cocina de roma (en italiano e inglés, a ver que tal me arreglo...) "La cucina tradizionale: I sapore di Roma". Cogeré recetas del libro y las subiré aquí.
En Roma he estado en un "Bed & Breakfast", y os lo quiero recomendar, porque la señora de la casa se ha portado muy muy bien con nosotros, y la casa está muy bien. Está un poco apartado del centro, pero por eso está en una zona muy tranquila, y pasa un autobús por ahí que te lleva al centro de Roma. El nombre de la casa es "Da Zia Paola", y si os quereís poner en contacto con ella estos son su email: daziapaola[@]libero.it y los teléfonos: +39 0661560549 / +39 3288825790. De verdad que si vais a Roma os lo recomiendo.
Erromako janariaz ze esan dezaket: mmmmmm ze goxoa!! Pekatu pare bat ere egin behar izan ditut ezin nintzelako geratu probatu gabe, nahiz eta gazta edo nata izan... Hori bai, gero gerokoak etorri ziren... jejeje. Lehenengo egunean kriston rissoto goxoa probatu nuen zigalekin. Ea errezeta lortzen dudan eta moldatzen dudan denok jan ahal izateko. Pizza pila ere jan ditut, mozzarella kenduz (batzuetan mozzarella gabeko pizzak ere topatu ditut!). Eta pasta ere izugarrizkoa zegoen!!
Hango janaria hain goxoa zela ikusirik, liburudenda batera sartu nintzen eta erromako janariari buruzko liburu bat erosi nuen (italieraz eta ingelesez, ea zer moduz moldatzen naizen...) "La cucina tradizionale: I sapore di Roma". Bertatik errezetak atera eta igoko ditut!
Erroman "Bed & Breakfast" batean egon naiz, eta gomendatu egin nahi dizuet, etxeko andrea benetan oso oso ondo portatu baita gurekin, eta etxea oso ondo dago gainera. Zentrotik pixkat urrun dago, baina horri esker ere, oso zona lasaian dago kokatua etxea, eta bertatik autobus bat pasatzen da Erromaren hirigunera doana. Etxearen izena "Da Zia Paola" da, eta berarekin kontaktuan jarri nahi izanez gero, hauek dira bere emaila: daziapaola[@]libero.it eta telefonoa: +39 0661560549 / +39 3288825790. Benetan Erromara bazoazte gomendatzen dizuedala.
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¡He vuelto de Roma! ¡Qué pena me ha dado! He estado muy a gusto, y se me ha hecho corto.
Qué puedo deciros de la comida de Roma: mmmmm ¡¡qué rica!! Hasta he pecado un par de veces, porque no me podía quedar sin probar cosas, aunque llevaran queso o nata... Y luego vino, lo que vino... jejeje. El primer día probé un rissoto muy rico con cigalas. A ver si consigo la receta y la amoldo para que podamos comerla todos. También he comido mucha pizza, quitandole la mozzarella (¡encontré algunas pizzas que no tenían mozzarella!). ¡Y la pasta también estaba buenísima!
Viendo que la comida de allí era tan rica, me metí en una librería y compré un libro sobre cocina de roma (en italiano e inglés, a ver que tal me arreglo...) "La cucina tradizionale: I sapore di Roma". Cogeré recetas del libro y las subiré aquí.
En Roma he estado en un "Bed & Breakfast", y os lo quiero recomendar, porque la señora de la casa se ha portado muy muy bien con nosotros, y la casa está muy bien. Está un poco apartado del centro, pero por eso está en una zona muy tranquila, y pasa un autobús por ahí que te lleva al centro de Roma. El nombre de la casa es "Da Zia Paola", y si os quereís poner en contacto con ella estos son su email: daziapaola[@]libero.it y los teléfonos: +39 0661560549 / +39 3288825790. De verdad que si vais a Roma os lo recomiendo.
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