2008/05/12

Itsaskien entsalada epela / Ensalada templada de marisco



Gaurko platera entsalada bat da, baina normalean jaten deguna baino osatuago bat. Entsalada epel bat da, eta itsaskiekin, gainera. Nik itsaski merkeak (mejiloiak eta langostinoak) erabili ditut, baina daukazuen presupuestoaren arabera osagaiak alda ditzakezue (zigalak, berberetxoak, rapea...).
-------------------------------------------------------------------------------------------
El plato de hoy es una ensalada, pero más completa que las que solemos comer normalmente. Es una ensalada templada, y con marisco además. Yo he utilizado marisco barato (mejillones y langostinos), pero según vuestro presupuesto podeis cambiar los ingredientes (cigalas, berberechos, rape...).


Osagaiak:
  • Letxuga desberdinak
  • Tipula
  • Cherry tomateak
  • Txanpiak
  • Atuna oliotan
  • Olibak
  • Aguakatea
  • Langostinoak
  • Mejiloiak

Letxugak eta tomateak garbitu eta moztu. Ontzi baten azpikaldean jarri apainduz. Gainean, atuna eta olibak jarri.


Tipula julianan moztu, eta txanpiak eta aguakatea laminatan. Plantxan egin hiru osagaiak eta entsaladari gehitu.


Mariskoa ere plantxan egin eta entsaladari gehitu. Vinagreta bat egin olio, gatz eta modena ozpinarekin eta entsalada alinatu.

Ingredientes:
  • Lechugas variadas
  • Cebolla
  • Tomates cherry
  • Champis
  • Atún en aceite
  • Aceitunas
  • Aguacate
  • Langostinos
  • Mejillones

Limpiar las lechugas y los tomates y cortar. Decorar con ellos una fuente. Poner encima el atún y las aceitunas.


Cortar la cebolla en juliana, y los champis y el aguacate en láminas. Hacer en la plancha y añadir a la ensalada


Hacer en la plancha también el marisco y añadir a la ensalada. Hacer una vinagreta con aceite, sal y vinagre de módena y aliñar la ensalada.

No comments: