2008/05/16

Panzanella / Panzanella

Italian nengoela, jatetxe batera joan ginen behin afaltzera, eta karta begiratuz "bruschette" eskatu genuen, brotxetak zirela pentsatuz. Baina oker geunden! baserriko ogiarekin eginiko tostada moduko batzuk ziren, oso goxoak.


Gaur "panzanella" jartzen dizuet, hau izan bait zen atera ziguten "bruschette" horietako bat (beno, errezeta pixkat moldatu det, beti bezala). Erromatik ekarri nuen liburuan begiratu, eta tostada honek "panzanella" izena duela ikusi dut.

Ohar bat bakarrik; nik albahaka lehorrarekin prestatu nuen, baina ez nuelako freskoa. Freskoa lortzeko aukera baduzue, askoz hobe geratzen da (nire ustez).
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Cuando estaba en Italia, fuimos a cenar a un restaurante, y mirando la carta, decidimos pedir "bruschettes" pensando que eran brochetas. ¡Pero estabamos equivocados! rstulto que eran unas tostadas de pan de caserio muy ricas.

Hoy os pongo la receta de "panzanella", que fue una de esas "bruschettes" que nos sacaron (bueno, he adaptado un poco la receta, como siemper). Miré en el libro que traje de Roma, y ví que esta tostada se llama "panzanella".

Un comentario; yo lo preparé con albahaca seca, porque no tenía fresca. Si teneis la opción de conseguirla fresca, queda mucho más rico (en mi opinión).


Osagaiak:
  • Baserriko ogia
  • Cherry tomateak
  • Oliba beltzak
  • Albahaka
  • Oliba olioa
  • Gatza

Ogia zatitan moztu eta txigortu. Cherry tomateak 4 zatitan moztu eta ogiaren gainean jarri, gainetik oliba moztuak jarri, albahaka hosto txikituak, gatza eta olioa. Aholku bat: prestatu eta berehala jan, bestela ogia bigundu egiten baita.

Ingredientes:
  • Pan de caserío
  • Tomates cherry
  • Aceitunas negras
  • Albahaca
  • Aceite de oliva
  • Sal

Cortar el pan en rodajas y tostar. Cortar los tomates en 4 trozos y poner encima de los panes, poner también las aceitunas cortadas, las hojas de albahaca picadas, sal y aceite. Un consejo: comer nada más preparar, porque sino el pan se queda blando.

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