2008/05/28

Haragi-bolak / Albóndigas

Aurreko egunean Aitor eta nire artean eginiko albondigak aurkezten dizkizuet gaur.

Guk saltsa ez genuen txikitu, baina hori bakoitzaren gustuaren arabera egin behar da. Neri barazki zatitxoak aurkitzea gustatzen zait.

Kontuz ibil zaitezte haragi txikitua erostean, paketetan datorrenak batzuetan laktosa eramaten duelako. Hobe da harategira joatea, eta harakinari txerri eta behi (bakoitzaren gustura, noski) haragi txikitua egiteko eskatzea. Horrela, zuen aurrean egingo du, eta jakingo duzue ez daramala laktosarik kontserbatzeko.


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Hoy os presento las albóndigas que preparamos entre Aitor y yo el otro día.

Nosotros no trituramos la salsa, pero eso es al gusto de cada uno. A mi me gusta encontrarme con trocitos de verduras.

Tened cuidado al comprar la carne picada, porque la que viene en paquetes a veces lleva lactosa. Es mejor ir a la carnicería, y perdirle al carnicero que os prepare carne picada con cerdo y vaca (a vuestro gusto, claro). Así, lo hará delante vuestro, y sabreis que no le han puesto lactosa como conservante.



Osagaiak:
  • Haragi txikitua
  • Ogi txikitua
  • Arraultzak
  • Irina
  • Gatza
  • Perrexila
  • Tomate saltsa
  • Barazki salda
  • Tipula
  • Piper berdea eta gorria

Haragi txikitua mahai batean zabaldu. Gainean, arraultzak (2 arraultz lau pertsonako), gatza, perrexila eta ogi txikitua bota. Oso ondo nahastu masa bat lortu arte. Eskuekin bolatxoak egiten joan, eta irinetik pasa. Zartagi batean frijitu gorritu arte.


Tipula eta piperrak txikitu (baina ez txikiegi). Olio pixkatekin izerditzen jarri zartagi batean. Eginak daudenean, salda eta tomate saltsa pixkat gehitu. Gatzatu eta egosi pixkat.


Albondigak saltsan sartu eta egosi beste pixkatean, zaporea har dezaten eta ondo eginak gera daitezen.

Ingredientes:
  • Carne picada
  • Pan rallado
  • Huevos
  • Harina
  • Sal
  • Perejil
  • Salsa de tomate
  • Caldo de verduras
  • Cebolla
  • Pimiento verde y rojo

Extender la carne picada en una mesa. Echar encima los huevos (2 por cada 4 personas), la sal, el perejil y el pan rallado. Mezclar muy bien, hasta conseguir una masa. Hacer bolas de masa con las manos, y pasar por harina. Freir en una sartén hasta que se doren.


Picar la cebolla y los pimientos (pero no muy pequeños). Poner aceite en una sarten y sudar las verduras. Cuando estén hechas, añadir un poco de salsa de tomate y caldo. Salar y cocer un poco.


Meter las albondigas en la salsa y cocer otro poco, para que cojan sabor y se terminen de hacer.

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