2008/05/14

Pizza / Pizza

Pizza izan da Erroman jan dudan plater nagusienetako bat, eta nola ez, hementxe duzue bere orea egiteko errezeta. Orearen gainean, bakoitzak nahi dituen osagaiak jar ditzake (tomatea, barazkiak, urdailazpikoa, saltxitxak...) eta labean segituan egiten da. Oso errezeta ona da, etxean ditugun soberakinak aprobetxatzeko. Horrela, plater goxo eta merke bat izanik. Eta benetan, merezi duela erosi ordez etxean egiteak, ze segituan egiten da, eta erosten direnak baino goxoago geratzen da (nire ustez).
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Uno de los platos que más he comido en Roma ha sido la pizza, como no, aquí teneis la receta para hacer su masa. Encima de la masa, cada uno puede poner los ingredientes que quiera (tomate, berduras, jamón, salchichas...) y se hace enseguida en el horno. Así, es un plato rico y barato. Y de verdad, que merece la pena hacerlo en vez de comprarlo, porque se hace en seguida, y queda más rico que los que se compran (en mi opinión).


Osagaiak (3-4 perts):
  • 300g irin
  • 5g okindegiko legami
  • Ur epel basokada 1
  • 1 eta 1/2 goilarakada olio
  • Gatza
  • Pizzarentzan osagaiak

Legamia ur epeletan jarri, eta nahastu disolbatu arte. Utzi pixkatean espumatxoa atera arte.

Irina, olioa, gatza eta ur+legamia ondo nahastu. Behar adina ur edo irin gehitu, masa behatzetatik separatzen den arte. Ondo landu. Ontzi batean jarri, trapu batekin estali eta leku epel batean utzi 1 ordu inguru (hazi dadin).

Orea labeko ontzi batean ondo zabaldu, nahi diren osagaiak gainean jarri eta labean egin 220ºCtara 20 minutu inguru.

Ingredientes (3-4 pers):
  • 300gr harina
  • 5gr levadura de panadería
  • 1 vaso de agua templada
  • 1 y 1/2 cucharada de aceite
  • Sal
  • Ingredientes para la pizza

Poner la levadura en agua templada y mezclar hasta que se disuelva. Dejar hasta que le salga espumilla.

Mezclar la harina, el aceite, la sal y la levadura+agua. Añadir el agua y la harina que necesite, hasta que se separe de los dedos. Trabajar bien. Dejar en un bol, tapado con un trapo y en un lugar templado 1 hora (para que suba).

Extender la masa en una fuente de horno, ponerle los ingredientes que se desee encima y hornear a 220ºC unos 20 minutos.

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