2008/05/19

Aitorren ilarrak / Guisantes de Aitor


Betiko ilarrak (patata egosi eta saltsarekin) gustatzen ez bazaizkizue, proba ezazue errezeta hau. Nik ez ditut inoiz ilarrak gustoko izan, baina Aitorrek modu honetara prestatu zizkidan behin, eta ordundikan ilarrak oso gustora jaten ditut! Egia da ere, patatak frejitu egiten direnez, ez dela hain plater "garbia", baina nik uste pena merezi duela. Esango didazue.
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Si no os gustan los guisantes de siempre (con patatas cocidas y caldo), probad esta receta. A mi nunca me han gustado los guisantes, pero Aitor me las preparó un día de esta manera, ¡y desde entonces como muy a gusto los guisantes! Es verdad que como lleva patatas fritas, no es un plato tan "limpio", pero yo creo que merece la pena. Ya me contareis.


Osagaiak:
  • Ilar izoztuak (edo freskoak)
  • 2 patata
  • Urdaiazpiko zatitxoak
  • Margarina

Ilarrak egosi ur eta gatzarekin biguinak egon arte (izoztuak badira, poltsan dioena, freskoak badira 5 min inguru). Ura eskurritu egosiak daudenean.


Patatak kubitotan moztu (txikiak) eta oliotan frijitu. Sukaldeko papera duen plater batera atera (olioa kentzeko) eta gatza bota. Zartagi berdinean, olio gehiena kendu eta bertan pare bat minutuz urdaiazpikoa frijitu. Papera duen plater batera atera ere.


Kazuela batean margarina pixkat jarri, eta osagai guztiak gehitu: ilarrak, patatak eta urdaiazpikoa. Buelta pare bat eman beroa egon arte.

Ingredientes:
  • Guisantes congelados (o frescos)
  • 2 patatas
  • Taquitos de jamón
  • Margarina

Cocer los guisantes con agua y sal hasta que estén blandos (si son congelados, lo que ponga en la bolsa, y si son frescos unos 5 min). Escurrirles el agua.


Cortar las patatas en cubitos (pequeños) y freir en aceite. Sacar a un plato con papel de cocina (para quitarles el aceite) y echar sal. En la misma sartén, quitar casi todo el aceite y freir un par de minutos el jamón. Sacar también a un plato con papel.


En una cazuela poner un poco de margarina y añadir los ingredientes: los guisantes, las patatas y el jamón. Darle un par de vueltas hasta que esté caliente.

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