2008/05/31

Te petit-choux-ak / Petit-choux de té


Petit-choux-ak tearekin egitearen ideia aldizkari batetik hartu dut, eta egia esan, oso ondo geratzen da. Nik beti urarekin egin izan ditut, baina te goxo bat (nik te berdea fruitu gorriekin erabili dut) erabiliz gero, oso ondo geratzen da.


Barruan mermelada sartu diet, baina oso ondo geratzen da txokolotea, krema... rekin. Egin itzazue proba desberdinak!
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La idea de hacer petit-choux con té la cogí de una revista, y la verdad es que queda muy bien. Yo siempre los había hecho con agua, pero si usaís un té rico (yo he usado té verde con frutos rojos), queda muy rico.


Dentro les he metido mermelada, pero también queda rico con chocolate, crema... ¡Probad cosas diferentes!
Osagaiak:
  • Goilarakada 1 te
  • 1,5 edalotzi ur
  • 4 arraultz
  • 200g irin
  • 75g margarina (laktosa gabea)
  • Gatza
  • Bainila
  • Mermelada (edo chocolatea, krema...)

Ura eta te hostoekin infusioa egin (tearen arabera, 3-5 minutu utzi). Hostoak kendu. Infusioa berriz sutan jarri eta margarina eta gatza gehitu. Irakiten hasten denan, irina gehitu eta sua jetsi. Oso ondo nahastu, orea kazuelaren paretetan itsasten ez den arte. Sutik kendu eta epeldu.

Arraultzak banaka gehitzen joan eta oso ondo nahastu. Arraultz bat ondo nahastua dagoenean, hurrengoa gehitu. Orea amaitua dagoenean, pastel-manga batean sartu eta labeko bandejan ore bolatxoak jarri. Utzi lekua beraien artean, hazi egiten baitira.

Labean egin 200ºC-tara 20 minutu inguru (gorritzen hasten direnean eta barrutik eginak daudenean atera). Hozten utzi. Hotzak daudenean, erditik ireki eta nahi denarekin bete.

Ingredientes:
  • 1 cucharada de té
  • 1,5 vasos de agua
  • 4 huevos
  • 200gr harina
  • 75gr margarina (sin lactosa)
  • Sal
  • Vainilla
  • Mermelada (o chocolate, crema...)

Hacer una infusión con el agua y las hojas de té (dependiendo del té, 3-5 minutos). Quitar las hojas. Volver a poner la infusión al fuego con la margarina y la sal. Cuando empiece a hervir, añadir la harina y bajar el fuego. Mezclar muy bien, hasta que la masa se separe de las paredes de la cazuela. Apartar del fuego y templar.

Ir añadiendo los huevos de uno en uno y mezclando muy bien. Cuando un huevo esté bien mezclado añadir el siguiente. Cuando la masa esté terminada, meterla en una manga pastelera y hacer bolitas en una bandeja de horno. Dejad espacio entre ellas, porque crecen al horno.

Hornear a 200ºC durante unos 20 minutos (hasta que se doren y estén hechas por dentro). Dejar enfriar. Cuando estén fríos, cortarlos por la mitad y rellenar con lo que se quiera.

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