2008/11/27

Haragi lasaña / Lasaña de carne



Aspalditik jarri nahi nuen errezeta hau. Azkenaldian ez dut gehiegitan prestatzen, denbora behar baita, baina txarra egiten duen igande horietako goiz batean prestatzeko errezetae zin hobea da. Gainera, jende gehienari gustatzen zaio nik uste. Beste egun batean, barazki lasaña nola egin jarriko dizuet.
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Hacía tiempo que quería poner esta receta. Últimamente no la preparo mucho, porque se necesita tiempo, pero es una receta perfecta para preparar uno de esos domingos a la mañana que hace mal tiempo. Además, le gusta a la mayoría de la gente, creo yo. Otro día, os pondré la receta de lasaña de verduras.


Osagaiak

Tipula fin-fin moztu eta potxatzen jarri zartagi batean olio eta gatz pixkatekin. Guztiz biguina dagoenean, haragi txikitua gehitu, gatza bota eta frijitzen joan su baxuan etengabe nahastuz, haragia zatitxotan banatzen joan dadin. Haragia guztiz egina dagoenean, tomate saltsa gehitu eta nahastu.
Bitartean, kazuela handi batean ura eta gatza irakiten jarri eta olio txorrot handi bat gehitu. Lasañarako pasta orriak uretan sartzen joan uran dagoen oliotik sartuz (honela, pastari olio pixkat itsatsiko zaio, eta pasta orriak ez dira beren artean itsatsiko, oso garrantzitsua). Paketean dioen denbora eduki irakiten. Egina dagoenean, ur hotzetik pasa ondo, pasta orriak beren artean itsats ez daitezen.
Bexamela prestatu. Labeko ontzi batean pasta geruza bat, haragi geruza bat eta azkenik bexamel geruza bat jarri. Gainetik 3 motetako beste geruza bana jarri. Azkenik, pasta jarri, gainetik bexamela eta laktosa gabeko gazta pixkat. Labean egin 200ºCtara 15-20 minutu inguru.
Ingredientes

Cortar la cebolla fina-fina y poner a pochar en una sartén con un poco de aceite y sal. Cuando esté blanda, añadir la carne picada, hechar sal e ir friendo en fuego suave mezclando constantemente, para que la carne se separe en trocitos. Cuando la carne esté bien hecha, añadir salsa de tomate y mezclar.
Mientras, poner agua y sal en una cazuela grande hirviendo, y añadir un buen chorro de aceite. Ir introduciendo las hojas de pasata de lasaña al agua, pasando por el aceite que flota en el agua (así se le pegará un poco de aceite a la pasta, y las hojas de pasta no se pegarán entre ellas, muy importante). Dejar cociendo el tiempo que indique en el paquete. Cuando esté hecha, pasar por agua fría, para que las hojas de pasta no se peguen entre ellas.
Hacer bechamel. En una fuente de horno, poner una capa de pasta, una capa de carne y una capa de bechamel. Encima poner otra capa de cada una de las tres. POr último, poner una capa de pasta y una de bechamel y añadir queso sin lactosa. Hornear a 200ºC durante unos 15-20 minutos.

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