2008/11/13

Zezen buztana saltsan / Rabo de toro en salsa



Errezeta hau Aitorrena da. Berak prestatu zuen, eta errezeta eta argazkia pasa dizkit hemen sartzeko. Milesker! Aitor gisatuetan aditu bat bihurtzen ari da. Ze ondo! Benetan oso goxoak egiten ditu.
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Esta receta es de Aitor. Lo preparó él, y me ha pasado la receta y la foto para que las suba aquí. ¡Muchas gracias! Aitor se está volviendo un experto en guisos. ¡Que bien! Los hace realmente muy ricos.


Osagaiak (4 perts)
  • 1kg zezen buztan
  • 2 patata
  • 2 azenario
  • Tipula 1
  • Ilarrak
  • Olioa
  • Gatza
  • Albaka

Tipula, patatak eta azenaorioak zuritu eta moztu. Lapiko batean frijitu olio pixkatekin. Gatza gehitu. 5-10 minutuz frijitu. Buztana zartagi batean frijitu su altuan. Kolorea hartzen duenean, barazkiei gehitu.

Ura gehitu lapikoari, haragia tapatzeko adina. Ilarrak gehitu eta dena ondo nahastu behekoa gora igoz. Albaka pixkat gehitu eta irakin arte su altuan izan. Irakiten hasten denean sua jetsi eta 2 ordu - 2 ordu t'erdiz egosi.
Ingredientes (4 pers):
  • 1kg rabo de toro
  • 2 patatas
  • 2 zanahorias
  • 1 cebolla
  • Guisantes
  • Aceite
  • Sal
  • Albahaca

Pelar y cortar la cebolla, las zanahorias y las patatas. Freir con un poco de aceite en una cazuela. Añadir la sal. Freir 5-10 minutos. Freir el rabo en una sartén a fuego vivo. Cuando coja color, añadir a las verduras.

Añadir agua a la cazuela hasta cubrir la carne. Añadir los guisantes y mezclar bien subiendo lo del fondo arriba. Añadir un poco de albahaca y mantener a fuego vivo hasta que rompa a hervir. Cuando hierva bajar el fuego y cocer durante 2 horas - 2 horas y media.

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