2008/11/25

Arrain-pastela / Pastel de pescado



Gaur egun janari asko botatzen dugu zakarrontzira, eta benetan, botatzen dugun horretatik asko berrerabil genezake. Esaterako, labean prestatu dugun arraina soberan geratzen bada, normalean zakarretara botatzen dugu, baina errezeta erraz honekin, arrain-pastel bat presta genezake soberan geratu den arrain zati horrekin. Errezeta erraza da, eta inork ez luke esango soberakinekin eginikoa denik.
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Hoy en día echamos mucha comida a la basura, y mucha de la que echamos podríamos reutilizarla. Por ejemplo, si sobra pescado que hemos preparado al horno, normalmente lo solemos tirar a la basura, pero con esta fácil receta, podemos preparar un pastel de pescado con el trozo de pescado que ha sobrado. Es una receta fácil, y nadie diría que está hecho con sobras.


Osagaiak
  • Labean eginiko arrain zati bat
  • Ganba batzuk
  • Txaka pixkat
  • Arraultz bat
  • Soja nata

Arrain zatia kontu handiz txikitu izan ditzakeen hezur guztiak kenduz. Txaka eta ganbak ere txiki zatitu. Dena nahastu. Arraultza irabiatu eta soja natarekin nahastu. Arrain, txaka eta ganba zatitxoak gehitu eta nahastu. Plum-cake motako molde batean jarri. Labeko bandejan gainean jarri moldea, eta bandejatik ura bota "baño marian" prestatu behar baita. Labean egin 150ºC-tara gogortu arte. Egina egon bezain laster, labetik atera gehiegi lehor ez dadin. Hozten denean, moldetik atera. Hotza jan, zatitan moztua eta mahonesa pixkatekin.
Ingredientes
  • Un trozo de pescado horneado
  • Unas gambas
  • Un poco de chaca
  • 1 huevo
  • Nata de soja

Desmenuzar el trozo de pescado con mucho cuidado quitándole todas las espinas. Trocear las gambas y la chaca en trozos pequeños. Mezclar todo. Batir el huevo y mezclar con la nata de soja. Añadir los trozos de pescado, chaca y gambas y mezclar. Poner en un molde de tipo plum-cake. Poner el molde encima de la bandeja del horno, y poner agua en la bandeja, porque hay que hacerlo al "baño maria". Hornear a 150ºC hasta que cuaje. En cuanto esté hecho, sacar del horno para que no se seque demasiado. Cuando se enfríe, desmoldar. Comer frío, cortado en trozos y con mahonesa.

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