2008/10/28

Mahonesa saltsa / Salsa mahonesa



Batzuek mahonesa esaten diote, mayonesa beste batzuek. Bere jatorriaren inguruan dagoen eztabaida ere ez da txikia, baina nik uste, argi dagoena da, oso saltsa goxoa dela. Hori bai, kontu handia izan behar dugu, askotan saltzen diren mahonesa saltsek laktosa eramaten baitute.

Hori dela eta, etxean momentu batean prestatzea da onena, eta horretarako hementxe uzten det errezeta. Hori bai, kontu handia izan salmonella dela eta, eta prestatzen dezuen egunean bertan bakarrik jan, inoiz ez hurrengo egunean. On egin!!
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Algunos le llaman mahonesa, otros mayonesa. Y el debate que hay sobre su procedencia tampoco es pequeña, pero lo que yo creo que no hay duda, es que es una salsa muy rica. Eso si, tenemos que tener mucho cuidado porque muchas de las salsas mahonesas que se venden hechas llevan lactosa.

Por eso, lo mejor es prepararla en casa en un momento, y para ello os dejo aquí la receta. Eso sí, tened mucho cuidadodo con la salmonella, y comedla sólo el mismo día que la prepareis, nunca al día siguiente. ¡¡Buen provecho!!


Osagaiak
  • 1 arraultz
  • Girasol olioa
  • Ozpina
  • Gatza

Arraultza eta olio txorrot handi bat batidoraren ontzian jarri eta irabiatzen hasi potentzia gehiegi eman gabe. Pixkanaka olioa gehitzen joan, baina ez geratu inoiz irabiatzeaz (bestela moztu egin daiteke). Lodi-lodi geratu arte olioa gehitzen joan. Lodia dagoenean, gatza eta ozpin txorrot txiki bat gehitu eta irabiatu. Egina!
Ingredientes:
  • 1 huevo
  • Aceite de girasol
  • Sal
  • Vinagre

Poner el huevo y un buen chorro de aceite en el vaso de la batidora, y comenzar a batir sin darle demasiada potencia. Ir añadiendo aceite poco a poco, pero sin dejar nunca de batir (sino, se puede cortar). Seguir añadiendo aceite hasta que quede muy espesa. Cuando esté espesa, añadir sal y un chorrito de vinagre y batir. Listo!

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