Egun batzuk badira idatzi ez dudala, teklatuarekin arazoak izan ditudalako. Baina gaur bai, errezeta bat jartzen dizuet. Betiko pasta haragi txikituarekin egin ordez, berenjenak gehitu dizkiot beste puntu bat emateko, espero det zuen gustokoa izatea.
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Ya hace unos días que no escribo, porque he tenido problemas con el teclado. Pero hoy sí, os pongo una receta. En vez de hacer la típica pasta con carne picada, le he añadido berenjenas para darle otro punto, espero que os guste.
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Ya hace unos días que no escribo, porque he tenido problemas con el teclado. Pero hoy sí, os pongo una receta. En vez de hacer la típica pasta con carne picada, le he añadido berenjenas para darle otro punto, espero que os guste.
Osagaiak
Tomate saltsa egin errezeta honetan azaldu nizuen moduan, edo bestela erositako tomatea erabili. Tipula juliana finean moztu eta potsatzen jarri zartagi batean olio eta gatz pixkatekin. Berenjenak zati txikitan moztu eta gehitu. Barazkiak su baxuan egin. Biguinak daudenean, haragi txikitua gehitu eta sua pixkat igo. Egurrezko espatula batekin etengabe mugitzen joan, haragia bloketan gera ez dadin. Haragia egina dagoenean, tomate saltsa gehitu, sua jetsi eta dena beroa egon arte egin. Pasta egosi gatz, olio eta oregano pixkatekin "al dente" egon arte. Ur hotzatik pasa egosten jarrai ez dadin, eta saltsa gehitu. | Ingredientes:
Hacer una salsa de tomate como os expliqué en esta receta, o usad tomate frito comprado. Cortar la cebolla en juliana fina, y poner a pochar en una sartén con un poco de aceite y sal. Cortar la berenjena en trozos pequeños y añadir. Hacer las verduras en fuego suave. Cuando estén blandas, añadir la carne picada y subir un poco el fuego. Mover constantemente con una espátula de madera, para que la carne no se quede en bloques. Cuando la carne esté hecha, añadir la salsa de tomate, bajar el fuego y hacer hasta que esté caliente. Cocer la pasta con sal, aceite y un poco de orégano, hasta que esté "al dente". Enfriar en agua y mezclar con la salsa. |
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