2008/10/24

Fideua itsaskiekin / Fideua con marisco



Orain arte fideua bat inoiz probatu gabe nengoen, eta nik neuk egitea erabaki nuen (nire estilora noski). Itsaskiekin prestatu nuen, baina nik uste barazkiena edo ere egin daitekeela eta oso goxoa geratuko dela. Egia esan, nahiko goxoa geratu zen, nahiz eta ez dakidan fideua nik egin nuen moduan prestatzen den edo ez, jeje.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hasta ahora nunca había probado una fideua, y decidí hacerla yo misma (a mi estilo, claro). Lo preparté de marisco, pero yo creo que con verduritas también tiene que quedar rica. La verdad es que quedó bastante rica, aunque no sé si la verdadera fideua se prepara como yo lo hice, jeje.


Osagaiak
  • 250g Zulotxoa daramaten fideoak
  • Tipula
  • Piper gorria
  • Sepia
  • Ganbak
  • Langostinoak
  • 1/2l arrain salda
  • Azafrana

Zartagi edo lapiko batean olio pixka bat jarri eta azafrana bota. Sutan jarri azafrana pixkat gorritu eta olioari bere kolorea eman arte. Tipula eta piper gorriak julianan moztu eta sutara gehitu. Ondo bigundu arte potxatzen utzi. Fideoak gehitu eta pixkat gorritu arte egin, baina itsats ez daitezen kontuz ibiliz. Salda gehitu eta baita sepia (tiratan moztua). Irakiten jarri (baina ez gogorregi) egosten joan dadin. Gutxi falta zaionean ganbak eta langostinoak gehitu. Pasta egosia dagoenean (15 minutu inguru) sua itzaldu, eta momentuan jan (gehiegi bigundu ez dadin).
Ingredientes:
  • 250gr fideos con agujero
  • Cebolla
  • Pimiento rojo
  • Sepia
  • Gambas
  • Langostinos
  • 1/2l caldo de pescado
  • Azafrán

Poner al fuego una cazuela o sartén con un poco de aceite y hechar el azafrán. Freir hasta que el azafrán se dore un poco y dé color al aceite. Cortar la cebolla y el pimiento rojo en juliana y añadir. Pochar hasta que estén blandos. Añadir los fideos y dorar un poco, pero teniendo cuidado de que no se peguen. Añadir el caldo y la sepia (cortada en tiras). Poner a hervir (pero no muy fuerte) para que se vaya cociendo. Cuando le falte poco, añadir las gambas y los langostinos. Cuando la pasta esté cocida (unos 15 minutos) apagar el fuego, y comer al momento (para que no se ablande mucho).

No comments: