2008/10/30

Cous-cous mango eta datilekin / Cous-cous con mango y dátiles



Cous-cousa normalean barazkitxoekin prestatu izan det, eta askotan curry-arekin. Oraingo honetan, zapore desberdinagoekin proba egin nahi nuen, eta cous-cous gozo bat prestatu nuen. Oso ondo geratu zen, egia esan.

Ideien bila nebilela, directo al paladar blogean errezeta bat topatu nuen, eta berau nire estilora moldatu nuen gaurko hau prestatzeko.
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Normalmente he solido preparar el cous-cous con verduritas, y muchas veces con curry. Esta vez, quería probar con sabores diferentes, y preparé un cous-cous dulce. La verdad es que quedó muy rico.

Buscando ideas, encontré una receta en el blog directo al paladar, y adapté la receta a mi estilo para hacer esta que os presento hoy.


Osagaiak
  • Cous-cousa
  • Tipula
  • Berenjena
  • Mangoa
  • Datilak
  • Oliba beltzak
  • Currya
  • Kanela hautsa
  • Gatza

Tipula eta berenjena zati bat julianan moztu eta potxatzen jarri olio eta gatz pixkatekin. Biguinak hasten direnean, mangoa kubotxotan zatitu eta gehitu. Frejitzen jarraitu su baxuan. Datilak eta oliba beltzak zatitu eta gainontzeko osagaiak biguinak daudenean, gehitu. Curry eta kanela hauts pixkat gehitu (bakoitzaren gustura).

Cous-cousa prestatu paketean jartzen duen modura. Normalean, cous-cous eta ur kopuru bera erabili behar da. Ura berotzen jarri eta irakiten hasten denean, sua itzaldu eta cous-cousa gehitu. Pixkat utzi ura xurgatzen joan dadin, eta nahastu. Cous-cousa prest dagoenean, aurretik prestaturiko nahasketarekin batera aurkeztu.
Ingredientes:
  • Cous-cous
  • Cebolla
  • Berenjena
  • Mango
  • Dátiles
  • Olivas negras
  • curry
  • Canela en polvo
  • Sal

Cortar la cebolla y un trozo de berenjena en juliana, y pochar con un poco de aceite y sal. Cuando comiencen a ablandarse, cortar el mango en cubitos y añadir. Seguir friendo a fuego suave. Cortar los dátiles y las olivas en trozos, y añadir al resto de ingredientes cuando estén blandos. Añadir un poco de curry y canela (al gusto de cada uno).

Preparar el cous-cous como indique en el envase. Normalmente, se tiene que usar la misma cantidad de cous-cous que de agua. Se pone a cocer el agua, y cuando hierva, apagar el fuego y añadir el cous-cous. Dejar un poco para que vaya chupando el agua, y mezclar. Cuando el cous-cous esté listo, presentar junto con la mezcla anterior.

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