2008/10/13

"Karbonara" pasta II / Pasta "carbonara" II



Ez dakit zergatik, hemen pasta carbonarari buruz hitz egiten denean, nataz eginiko pasta honi buruz hitz egiten da. Jende gehienak (duela gutxi arte, ni barne) pasta karbonararen errezeta gaur aurkeztuko dizuedan hau dela (soja nata ordez, nata normala erabiliz, noski) uste du. Hala ere, beste post batean esan nizuen bezala, benetako pasta alla carbonara arraultza, gazta eta pipermina daraman Erromako errezeta bat da. Baina natarekin ere oso goxoa geratzen denez, gaur bertsio hau aurkeztuko dizuet.
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No sé porqué, cuando aquí se habla de pasta carbonara, se habla sobre esta pasta hecha con nata. La mayoría de la gente (hasta hace poco, yo también) cree que la receta de pasta carbonara es la que os voy a presentar hoy (cambiando la nata de soja por nata normal, claro). Pero como ya os expliqué en otro post, la verdadera receta de pasta alla carbonara es una receta romana que lleva huevo, queso y pimienta. Pero como también queda muy rico con nata, hoy os presento esta versión.


Osagaiak
  • Pasta
  • Tipula
  • Txanpiak
  • Laktosa gabeko bacon-a
  • Soja nata

Tipula juliana fin batean moztu eta potxatzen jarri olio pixka bat duen zartagi batean. Biguina dagoenean, laminatan mozturik dauden txanpiak gehitu eta hauek egin arte sutan eduki. Bacon-a tiratan moztu eta txanpi eta tipulari gehitu. Sua pixka bat biziagoa jarri bacon-a kurruskaria gera dadin. Azkenik, soja nata gehitu eta 5 minutuz egosi su baxuan.

Bitartean gustokoen duzuen pasta egosten jarri olio eta gatzarekin. Nahi izanez gero, egosten den bitartean usain-belarren bat gehitu dezakezue (oreganoa, albaka...). Egosten amaitzen denean, ur hotzarekin egosketa moztu, eta ura kendu. Saltsarekin nahastu.
Ingredientes:
  • Pasta
  • Cebolla
  • Champis
  • Bacon sin lactosa
  • Nata de soja

Cortar la cebolla en juliana fina y poner a pochar en una sartén con un poco de aceite. Cuando esté blanda, añadir los champis en láminas y tener al fuego hasta que estén hechos. Cortar el bacon en tiras, y añadir a la cebolla y los champis. Poner el fuego más vivo, para que el bacon quede crujiente. Por último, añadir la nata de soja y cocer 5 minutos a fuego lento.

Mientras, poner a cocer la pasta que prefirais con aceite y sal. Si se quiere, se le puede añadir a la cocción alguna hierba aromática (orégano, albahaca...). Cuando termine de cocer, cortar la cocción con agua fría y escurrir. Mezclar con la salsa.

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