2008/10/15

Natilak / Natillas

Betiko postre erraz eta goxo bat aurkezten dizuet gaurkoan: natilak. Nik oso gustoko ditut, batez ere kanela askorekin, eta espero det zuen gustokoa izatea ere.

Bakoitzak hartzen duen esnearekin presta ditzake: soja esnea, arrozarena, oloarena, laktosa gabeko behi-esnea...
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Hoy os presento un postre fácil y rico de toda la vida: natillas. A mí me gustan mucho, sobre todo con mucha canela, y espero que a vosotros también os guste.

Cada uno los puede preparar con la leche que tome: leche de soja, de arroz, de avena, leche de vaca sin lactosa...


Osagaiak
  • 500ml laktosa gabeko esne
  • 4 arraultz gorringo
  • 2 goilarakada azukre
  • 2 goilarakada maizena
  • Kanela makila
  • Limoi azala
  • Kanela hautsa

Esnea berotzen jarri kanela makila eta limoi azalarekin. Sua baxu jarri eta ondo zaindu esnea erre ez dadin. Beroa dagoenean (baina irakitera iritsi gabe) sua itzaldu eta gorde.

Gorringoak, azukrea eta maizena ondo nahastu ontzi batean. Esne beroa pixkanaka gehitu ondo nahastuz. Nahasketa guztia sutan jarri, su baxuan. Etengabe nahastu erre edo itsatsi ez dadin. Gizentzen doan heinean, espumatxoa kentzen joango zaio. Espumarik ez duen momentutik, bakoitzak nahi duen lodiera hartu arte jarraitu egosten. Kontuan izan hozten denean gehiago loditzen dela.

Kuenkoetan banatu eta gainetik kanela hautsa bota. Nahi izanez gero, gaileta bat ere jar daiteke gainean.
Ingredientes:
  • 500ml leche sin lactosa
  • 4 yemas de huevo
  • 2 cucharadas de azúcar
  • 2 cucharadas de maizena
  • Kanela en rama
  • Piel de limón
  • Kanela en polvo

Poner a calentar la leche con la rama de canela y la piel de limón en un cazo a fuego suave, y cuidad de que no se queme. Cuando esté calienet (pero sin que llegue a hervir) apagar el fuego y reservar.

Mezclar las yemas, el azúcar y la maizena en un bol. Añadir la leche caliente poco a poco mezclando bien. Volver a poner toda la mezcla a fuego suave. Mezclar constantemente para que no se queme ni pegue. A medida que vaya espesando, se le irá quitando la espuma. Desde el momento que no tenga espuma, seguir cociendo hasta que coja el espesor que cada uno quiera. Tened en cuenta que al enfriar espesará más.

Repartir en cuencos y poner por encima canela en polvo. Si se quiere, también se le puede poner encima una galleta.

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