2008/11/03

Txokolatezko muffin-ak / Muffins de chocolate


Madalena edo muffin perfektuen bila jarraitzen det (ez naiz inoiz guztiz gustora geratzen eta), eta uste dut hauek inoiz prestatu ditudan hoberenak direla. Ez ziren batere lehorrak geratu (nahiz eta hurrengo egunean ya ez zeuden hain ondo) eta oso goxoak geratu ziren.


Errezeta cacaoweb web-gunean lortu nuen, baina ingelesez dagoenez, itzulpena jartzen dizuet hemen.
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Sigo en busca de las madalenas o muffins perfectas (porque nunca me quedo del todo conforme), y creo que estas son las mejores que he preparado nunca. No quedaron nada secas (aunque al día siguiente ya no estaban tan bien) y quedaron muy ricas.

La receta la sace de la web cacaoweb, pero como está en inglés, os dejo la traducción.


Osagaiak
  • 2 arraultz
  • 200g azukre
  • 130g irin
  • 6 goilarakada azukre gabeko kakao
  • 2 goilaratxo legami hauts
  • 1 goilaratxo bainila hauts
  • 160ml laktosa gabeko esne
  • 160g margarina (laktosa gabea)
  • Txokolate beltz zatitxoak

Arraultzak azukrearekin ondo irabiatu (espumatxo pixkat egin arte). Irina, legami hautsa, kakaoa, bainila eta esnea gehitzen joan eta nahastu. Margarina urtu eta gehitu.

Orea madalena moldeetan banatu (guztiz bete gabe, gero igo egiten baitira) eta moldetxo bakoitzean txokolate zatitxo batzuk gehitu. Labean egin 180ºC-tara 30 minutu inguru (handiak badira, bestela denbora gutxiago) eginak egon arte.
Ingredientes:
  • 2 huevos
  • 200gr azúcar
  • 130gr harina
  • 6 cucharadas cacao sin azúcar
  • 2 cucharaditas levadura en polvo
  • 1 cucharadita vainilla
  • 160 ml leche sin lactosa
  • 160gr margarina (sin lactosa)
  • Trocitos de chocolate negro

Batir los huevos con el azúcar (hasta que haga un poco de espuma). Ir añadiendo y mezclando la harina, la levadura, el cacao, la vainilla y la leche. Derretir la margarina y añadir.

Repartir la masa en los moldes de madalenas (sin llenar del todo, porque luego suben) y poner unos trocitos de chocolate en cada molde. Hornear a 180ºC durante unos 30 minutos (si son grandes, sino menos tiempo) hasta que estén hechas.

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