Gaur nire ilobaren urteak dira (3 urte) eta tarta arrox bat nahi zuela esan zidan. Hasiera batean, txokolate arroxa erostea pentsatu nuen kobertura bat egiteko asmoz, baina txokolateak erosten ditudan denda itxita egon da aste osoan. Arroxa nola egin nezakeen pentsatzen jarri nintzen eta san blas opilen glasatua egitea pentsatu nuen, baina koloratzaile gorria erabiliz.
Atzo prestatu nuen bizkotxoa beraz, eta web-gune honetan topaturiko errezeta erabiliz, glaseatu arroxa egin nion. Errezeta hori moldatu eta hementxe jartzen dizuet. Hori bai pare bat ohar:
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Hoy es el cumpleaños de mi sobrina (3 años) y me dijo que quería que le hiciera una tarta rosa. Al principio pensé en comprar chocolate rosa para hacerle una cobertura, pero la tienda en la que suelo comprar los chocolates ha estado cerrada toda la semana. Me pusé a pensar en como hacer una tarta rosa y pensé en hacer un glaseado como el de las rosquillas de san blas, pero usando colorante rojo.
Ayer preparé el bizcocho, y usando la receta que encontré en ésta página web, le hice un glaseado rosa. He adaptado esa receta y os la pongo aquí. Eso sí un par de notas:
Atzo prestatu nuen bizkotxoa beraz, eta web-gune honetan topaturiko errezeta erabiliz, glaseatu arroxa egin nion. Errezeta hori moldatu eta hementxe jartzen dizuet. Hori bai pare bat ohar:
- Oso azkar gogortzen da glaseatua, beraz, azkar ibili bizkotxotik zabaltzerako orduan, eta batez ere gainetik zerbait itsasi nahi badiozue (goxokiak...)
- Koloratzaile tanta oso gutxi behar izaten dira, beraz, banaka gehitu eta kolorea konprobatu. Nik 2 tantekin txikle kolorea lortu nuen
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Hoy es el cumpleaños de mi sobrina (3 años) y me dijo que quería que le hiciera una tarta rosa. Al principio pensé en comprar chocolate rosa para hacerle una cobertura, pero la tienda en la que suelo comprar los chocolates ha estado cerrada toda la semana. Me pusé a pensar en como hacer una tarta rosa y pensé en hacer un glaseado como el de las rosquillas de san blas, pero usando colorante rojo.
Ayer preparé el bizcocho, y usando la receta que encontré en ésta página web, le hice un glaseado rosa. He adaptado esa receta y os la pongo aquí. Eso sí un par de notas:
- El glaseado se endurece muy rápido, por lo que andad muy rápidos al cubrir el bizcocho, sobre todo si le quereis pegar algo por encima (caramelos...)
- Hay que usar muy pocas gotas de colorante, por lo que id añadiendo gota a gota y comprobar el color. Yo con 2 gotas conseguí un color chicle
Osagaiak
Baño marian jarri osagai guztiak lapiko batean eta nahasten joan dena ondo nahastua eta biguina egon arte. Bizkotxo, tarta edo dena delakoaren gainetik jarri azkar (azkar gogortzen baita) eta hozten utzi gogortu dadin. | Ingredientes:
Derretir al baño maría en un cazo todos los ingredientes, hasta que esté bien mezclado y bastante líquido. Repartir rápido (porque se endurece rápido) por el bizcocho, tarta o lo que sea y dejar enfriar para que endurezca. |
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