2008/11/17

Tejak / Tejas



Errezeta hau nire lankide batek pasa dit. Erraz prestatzen dira, eta lan handiena orea zabaltzean du (labean sartzeko). Oso finak egiten badituzue kurruskariagoak geratuko dira, baina potoloxeagoak egin daitezke biguinak nahiago badituzue.


Normalean, gainetik almendra laminak jartzen dira, baina nik ez nituenez, sesamoa, amapola haziak eta ekilore-pipita txikituak erabili nituen, eta ez zen batere gaizki geratu.
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Esta receta me la ha pasado una compañera de trabajo. se preparan fácil, y el mayor trabajo está en repartir la masa (para hornear). Si la haceis muy finas quedarán más crujientes, pero hacedlas más gorditas si las preferís blanditas.

Normalmente se le suelen poner láminas de almendras por encima, pero como yo no tenía, usé sésamo, semillas de amapola y pipas de girasol picadas, y no quedo nada mal.


Osagaiak
  • 200g irin
  • 200g azukre
  • 200g arraultz zuringo
  • 200g margarina (laktosa gabea)
  • Almendrak laminatan

Osagai guztiak ondo nahastu. Labeko bandejaren gainean laberako papela jarri eta gainean goilara batekin orea zabaltzen joan gaileten tamainan gutxi gora-behera. Zatitxo bakoitza ondo zabaldu eta gainean almendrak (edo nahi dituzen haziak) jarri. Labean egin 200ºC-tara 10 minutu inguru (gorritu arte).

Labetik atera bezain laster forma eman diezaiokezu adibidez edalontzi batekin borobilduz. Azkar egin, hozten direnean kurruskarriak jartzen baitira eta puskatu egingo lirateke eta.
Ingredientes
  • 200gr harina
  • 200gr azúcar
  • 200gr clara de huevo
  • 200gr margarina (sin lactosa)
  • Almendras en láminas

Mezclar bien todos los ingredientes. Poner papel para horno encima de la bandeja del horno, e ir repartiendo la masa del tamaño de unas galletas más o menos. Extender bien cada montoncito y hechar por encima almendras (o las semillas que querais). Hornear a 200ºC durante unos 10 minutos (hasta que se doren).

Si quereis nada más sacar del horno se les puede dar forma por ejemplo redondeandolas con un vaso. Darles forma rápido, porque al enfriar se quedan crujientes y se romperían.

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