2008/12/02

Glasatu arroxa / Glaseado rosa



Aurreko batean esan nizuen nire ilobak tarta arrox bat eskatu zidala, eta glasatu arrox batekin prestatu nuela esan nizuen. Ba gaur egin nizkion bi tartetatik baten argazkia uzten dizuet. Bestea hobeto geratu zitzaidan, honetan likidoegia geratu baitzen glasatua, eta ondorioz, ez zen guztiz arroxa geratu, baina bestearen argazkirik atera ez nuenez, hauxe erakusten dizuet.


Gabonetako pinuaren itxura duen molde bat erabili nuen, eta lakasitos batzuekin apaindu genuen, glasatuaren gainetik. Bestea hartz baten itxurako moldearekin egin nuen, eta lakasitoekin begiak, muturra... apaindu nizkion.

Bi ogi egin ditut, eta espero det laster hementxe aurkeztea. Oraindik ez ditut jarri, ogia eta "ama orea" egiteko Ibán-en azalpenak euskaratu nahi ditudalako lehenago. Ibán bi eskuliburu horien bertsio berria egiten ari da, beraz, prest egon bezain laster, euskaratu eta hementxe jarriko ditut.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ya os dije otra vez que mi sobrina me había pedido una tarta rosa, y que lo preparé usando un glaseado rosa. Pues hoy os pongo la foto de una de las dos tartas que hice. La otra me quedó mejor, porque en esta el glaseado me quedó demasiado líquido, y por eso, no quedó del todo rosa, pero como no saqué foto a la otra tarta, os enseño esta.

Usé un molde con forma de pino de navidad, y lo decoré con unos lacasitos por encima del glaseado. La otra la hice con un molde de forma de oso, y con los lacasitos le decoré los ojos, el morro...

He hecho dos panes, y espero presentaroslos pronto aquí. Todabía no los he puesto, porque antes quiero traducir al euskera las explicaciones de Ibán de cómo hacer pan y "masa madre". Ibán está haciendo una nueva versión de esos dos manuales, y en cuanto estén listos, los traduciré y pondré aquí.

No comments: