Gaurko errezeta hau nire ama eta nire artean egin genuen. Askotan esaten dizuedan moduan, nire ustez etxean ditugun janarien soberakinak ahal bezainbeste aprobetxatu behar ditugu, beste janari batzuk prestatzeko. Horren inguruan sortu zen errezeta hau, izan ere, nire amak oiloarekin sopa prestatu berria zuen, eta oiloa eta soparako erabiliriko barazkiak enpanada batean sartzea pentsatu zuen. Honela, soparen soberakin horiekin eta hozgailuan genituen beste osagai batzuekin, inprobisaturiko enpanada goxo hau prestatu genuen.
Enpanadaren ogiaren orea erabili ondoren, zatitxo bat soberan geratu zitzaidan, eta ez botatzearren, hemen ikus ditzakezuen opiltxo hauek egin nituen. Enpanada margotzeko erabiliriko arraultzarekin margotu, eta kalabaza pipa batzuk bota ondoren, enpanadarekin berarekin labean egin nituen.
Enpanadaren ogiaren orea erabili ondoren, zatitxo bat soberan geratu zitzaidan, eta ez botatzearren, hemen ikus ditzakezuen opiltxo hauek egin nituen. Enpanada margotzeko erabiliriko arraultzarekin margotu, eta kalabaza pipa batzuk bota ondoren, enpanadarekin berarekin labean egin nituen.
Esta receta de hoy la hicimos entre mi madre y yo. Como os he dicho muchas veces, yo creo que tenemos que reutilizar lo más posible las sobras de comida que tengamos en casa para preparar otras comidas. En torno a esto surgio esta receta, ya que mi madre había preparado una sopa con gallina, y pensó en meter la gallina y las verduras de la cocción de la sopa en una empanada. Así, con estas sobras de la sopa, y con algunos ingredientes que teniamos en la nevera, preparamos esta rica empanada improvisada.
Después de haber utilizado la masa de la empanada, me sobraron unos trocitos de masa de pan, y por no tirarlos, hice estos bollitos que veis aquí. Los pinté con el huevo que había usado para pintar la empanada, y le puse unas pipas de calabaza. Los horneé con la empanada.
Después de haber utilizado la masa de la empanada, me sobraron unos trocitos de masa de pan, y por no tirarlos, hice estos bollitos que veis aquí. Los pinté con el huevo que había usado para pintar la empanada, y le puse unas pipas de calabaza. Los horneé con la empanada.
Ogi orearen osagaiak: / Ingredientes de la masa de pan:
- 300g irin / 300gr de harina
- 100ml ur epel / 100ml de agua templada
- 100ml olio / 100ml de aceite
- Legami pakete 1 / 1 pakete de levadura
- Gatza / Sal
- Arraultz irabiatua / Huevo batido
- Sesamo haziak / Semillas de sésamo
Irina, legamia, gatza, olioa eta ura ondo nahastu goilara batekin. Ondoren, eskuekin orea oso ondo landu 5 minutuz. Ontzi baten utzi, filmarekin estali eta leku epel batean utzi orea ordubete inguru bikoiztu dadin.
Mezclar la harina, la levadura, la sal, el aceite y el agua con una cuchara. Después, amasar con las manos durante 5 minutos. Meter en un bol, tapar con film y dejar en un sitio templado durante una hora para que se duplique el volumen.
Betegarriaren osagaiak: / Ingredientes del relleno:
- Oilo egosia / Gallina cocida
- Azenaorio egosiak / Zanahorias cocidas
- Kalabaza egosia / Calabaza cocida
- Tomate saltsa / Salsa de tomate
- Laktosa gabeko gazta / Queso sin lactosa
- Laktosa gabeko yorka / York sin lactosa
- Gatza / Sal
Osagai guztiak oso ondo nahastu lapiko batean, eta pixkat berotu dena ondo nahastu eta gatza urtzeko. Ogi orea errodilo batekin ondo zabaldu eta laberako ontzi batean zabaldu azpikalde guztia eta paretak ondo estaliz. Betegarria gainean jarri eta ondo zabaldu. Ore pixkat zabaldu errodiloarekin, eta tira luze batzuk moztu. Tira horiek sare moduko bat osatuz betegarriaren gainean jarri politagoa gera dadin. Arraultzarekin margotu eta sesamo haziak jarri gainetik. Labean egin 200ºCtara ogia ondo egina eta pixkat gorritua egon arte.
Mezclar muy bien todos los ingredientes en un cazo, y calentar un poco para que se mezcle todo bien y el queso se funda. Extender la masa de pan con un rodillo, y poner cubriendo una fuente de horno por el fondo y por las paredes. Añadir el relleno y repartir bien. Extender un poco de masa con el rodillo y cortar unas tiras largas. Usar esas tiras para adornar el relleno formando una red. Pintar con huevo y añadir unas semillas de sésamo. Hornear a 200ºC hasta que el pan esté hecho y un poco dorado.
1 comment:
Se ve muy rica esta empanada,la verdad es que con estos tiempos que vivimos no se puede desperciar nada .Se ve exquisita .besotes y felices fiestas navideñas.
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