2008/12/03

Sagar eta almendren budina / Pundin de manzanas y almendras

Atzo ahizparen etxera joan nintzen afaltzera, eta postre bat eraman nuen. Gaur aurkezten dizuedan hau: sagar eta almendren budina. Flan baten antzeko zeozer egin dut, baina sagar eta almendrak gehituz (orain asko ditudalako etxean). Hala ere, esan beharra daukat takto aldetik oraindik ez dudala lortu perfektu geratzea, ze sagar pureak flanari asko aldatzen dio taktua. Oso goxoa geratu zen, hori bai.

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Ayer fui a cenar a casa de mi hermana, y llevé un postre. Éste que os presento hoy: Pundin de manzanas y almendras. He hecho algo parecido a un flan, pero añadiendo manzanas y almendras (por que ahora tengo muchas en casa). Aún así, tengo que decir que todabía no he conseguido que el tacto quede perfecto, porque el puré de manzana le cambia mucho el tacto. Eso sí, quedó muy rico.


Osagaiak
  • 500ml esne (laktosa gabea)
  • 4 arraultz
  • 125g azukre
  • 2 errege sagar
  • 3 goilarakada almendra txikitu
  • Kanela makila
  • Almendrak laminatan
  • Azukrea karamelurako

Sagarrak zuritu, pepitak kendu eta zatitu. Kazuela batean jarri kanela makila eta ur tanta batekin. Su baxuan egin guztiz bigundu arte. Kanela makila atera eta sagar guztia txikitu batidorarekin.Almendra txikituak ez badituzue, almendrak zuritu eta ondo txikitu trituradora batekin.
Arraultzak, azukrea eta esnea ondo nahastu, azukre guztia desegin arte. Sagar txikitua eta almendra txikituak gehitu eta ondo nahastu. Karamelu bat egin azukreari ur tanta bat gehituz. Karamelua egina dagoenean, moldearen azpikaldean ondo banatu. Labea piztu eta 160ºCtara berotzen den bitartean, almendra laminak labean sartu pixkat gorritzeko. Almendrak moldetik banatu karameluaren gainean. Leheno egin dugun nahasketa (esnea, arraultzak, sagarra...) moldera sartu. Labean egin "baño marian" 160ºC tara ordubete inguru (solido xamar egon arte).
Ingredientes
  • 500ml leche (sin lactosa)
  • 4 huevos
  • 125gr azúcar
  • 2 manzanas reineta
  • 3 cucharadas de almendras picadas
  • Rama de canela
  • Almendras laminadas
  • Azúcar para el caramelo

Pelar las manzanas, despepitar y trocear. Poner en un cazo con la rama de canela y una gota de agua. Cocer a fuego suave hasta que se ablande del todo. Sacar la rama de canela y triturar con la batidora toda la manzana. Si no teneis almendras picadas, pelarlas y triturarlas.
Mezclar bien los huevos, el azúcar y la leche, hasta que se deshaga todo el azúcar. Añadir la manzana y las almendras trituradas, y mezclar bien. Hacer un caramelo añadiéndole una gota de agua al azúcar. Cuando el caramelo esté listo, repartirlo bien por el fondo del molde. Encender el horno, y tostar las láminas de almendras mientras el horno se calienta a 160ºC. Repartir las almendras por el molde, por encima del caramelo. Meter al molde la mezcla anterior (los huevos, la leche, la manzana..). Hornear al "baño maría" a 160ºC durante una hora más o menos (hasta que esté bastante sólido).

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