2008/12/19

Ama orearekin eginiko ogiak / Panes hechos con masa madre

Gaur ama orearekin egin ditudan 2 ogiak erakutsi nahi dizkizuet. Oraindik Ibán-en azalpenak euskaratu gabe ditut, baina beno, ogi hauek nola egin ditudan jakin nahi baduzue bere azalpenak irakur ditzakezue, nahiz eta gazteleraz egon. Bi dokumentu irakurri behar dituzue:

Hoy os quiero enseñar los dos panes que he hecho con masa madre. Todavía no he traducido al euskara las explicaciones de Ibán, pero bueno, si quereis saber cómo he hecho estos panes, podeis leer sus explicaciónes, que están en castellano. Teneis que leer dos documentos:


Bi ogi hauetatik lehena irin integralarekin egin nuen, eta amapola hazi batzuk jarri nizkion. Borobil itxurakoa egin nuen, eta nahiko ongi atera zen, baina mamia konpaktuegia geratu zitzaidan.

El primero de estos panes lo hice con harina integral, y le puse semillas de amapola. Lo hice de forma redonda, y quedó bastante bien, pero la miga estaba demasiado compacta.


Bigarrena erdi integral erdi txuria egin nuen, eta kalabaza pipak eta olio pixkat jarri nizkion. Gainera, mamia hobeto gera zedin, Ibánek azaltzen duen moduko tolesturak egin nizkion eta zulo handiagoko mamia geratu zen. Borobila egin ordez, pixkat luzexeagoa egin nuen, eta nahiz eta zaporez lehenengoa gehiago gustatu zitzaidan, mamia honek hobea zuen.

El segundo lo hice medio integral medio blanco, y le puse pipas de calabaza y un poco de aceite. Además, para que la miga quedara mejor, hice los plegados que explica Ibán, y la miga quedó con agujeros grandes. En vez de hacerlo redonod, lo hice un poco alargado, y aunque de sabor me gustó más el primer pan, este tenía mejor miga.

2 comments:

Jacky said...

¡¡¡QUÉ PAN TAN RICOOOO! SE VE EXQUISITO.BESITOS Y .....¡¡¡FELIZ NAVIDAD!!!!

Cristina said...

Jeeeee....qué pinta ;)