2008/12/15

Azenaorio, kanela eta intxaur tarta / Tarta de zanahorias, canela y nueces

Lehenik eta behin gauzatxo bat komentatu nahi nuen. Konturatuko zineten moduan, nire blogeko diseinuan aldaketak egiten nabil, errezetak irakurgarriagoak izan daitezen. Izan ere, orain arte 2 kolumnatan jartzen nituen errezetak, euskaraz eta ondoan gazteleraz. Probak egiten nabil, beraz, zuen iritzia asko eskertuko nuke. Orain gaurko errezeta honetan bezela egitea erabaki dut, ea zer iruditzen zaizuen. Euskaraz dagoen informazioa beltzez jarri dut, eta gaztelerakoa naranjaz. Honela bi hizkuntzak ondo bereiziko dira, eta kolumnetan jarri ordez, bata bestearen segidan jarriko ditut. Nik uste testua hobeto irakurriko dela horrela. Gainera, aldaketa guzti hauekin html kodea pixka bat hobetu nahi nuen, estilo asuntoak testutik desberdinduz, eta css-etan jarriz.

Gaurko errezetari dagokionez, lankide batek pasa didan zanahoria, kanela eta intxaur tarta bat da. Ez nekien zer moduz geratuko zen, baina benetan harritua geratu nintzen zein ona zegoen probatzerakoan. Ez da batere lehorra geratzen (askotan bizkotxoekin gertatzen den moduan) eta benetan, probatzeko modukoa da.

Lo primero os quería comentar una cosa. Como os habreis dado cuenta, estoy haciendo cambios en el diseño de mi blog, para que las recetas sean más legibles. Porque hasta ahora, ponía las recetas en dos columnas, una en euskara y al lado en castellano. Estoy haciendo pruebas, por lo que agradecería mucho vuestras opiniones. Por ahora he decidido hacerlo como en la receta de hoy, a ver que os parece. La información en euskara está en negro, y la de castellano en naranja. Así, los dos idiomas se diferenciarán bien, y en vez de poner en columnas, los pondré uno detrás del otro. Yo creo que el texto se lee mejor así. Además, con todos estos cambios quería mejorar un poco el código html, separando el estilo del texto, y poniéndolo en la css.

En cuanto a la receta de hoy, es una tarta de zanahorias, canela y nueces que me ha pasado un compañero de trabajo. No sabía que tal quedaría, y me quedé sorprendida con lo rica que estaba. Y no queda nada seca (como suele pasar a veces con los bizcochos) y es como para probarla, de verdad.


Osagaiak: / Ingredientes:
  • 1 taza Olio / 1 taza de Aceite
  • 1'5 taza Azukre / 1'5 tazas de Azúcar
  • 4 Arraultz / 4 Huevos
  • 2 taza Irin / 2 tazas de Harina
  • 1 sobre Legami kimiko / 1 sobre de Levadura química
  • 1 goilaratxo Gatz / 1 Cucharadita sal
  • 2 goilara Kanela / 2 Cucharadas de Canela
  • 3 taza Azenaorio arraspatu / 3 tazas Zanahoria rallada
  • 2 taza Intxaur txikitu / 2 tazas de Nueces picadas

Olioa eta azukrea oso ondo nahastu. Arraultzak banaka gehitzen joan eta irabiatu. Ondoren, irina, legamia, gatza eta kanela gehitzen eta irabiatzen joan. Azkenik, azenaorioa eta intxaurrak gehitu, eta espatula batekin nahastu kontu handiz. Labeko ontzi batean jarri, eta labean egin 150ºC-tara 45min-1ordu inguru (barrutik egina egon arte).

Mezclar muy bien el aceite y el azúcar. Ir añadiendo los huevos de uno en uno y batir. Después, ir añadiendo y batiendo la harina, la levadura, la sal y la canela. Por último, añadir la zanahoria y las nueces y mezclar con una espátula con mucho cuidado. Poner en un molde para horno, y hornear a 150ºC durante 45 minutos-1 hora (hasta que esté hecho).

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