2008/04/14

Pastel-krema / Crema pastelera

Esan bezala, pastel-krema egiteko errezeta jartzen dizuet. Krema hau gozogintzako errezeta askotarako erabili ahal izango duzue: sagar tarta, pantxineta, brazo gitanoa... Beti bezala, nik laktosa gabeko esnea erabiltzen badut ere, hau ere edan ezin duzuenok "esne begetalekin" (soja, almendra, arroza...) egin dezakezue, ea nola geratzen den. Ona badago, abisatu eta probatuko dut nik ere.

Oso erraz egiten da, baina hala ere, aurrekoan denda batean topatu nuen produktu bati buruz hitz egin nahi dizuet. Gozogintzarako produktuak saltzen dituzten denda batean egon nintzen, eta pastel-krema egiteko hauts batzuk erosi nituen (laktosarik ez zeramatela konprobatu ondoren). Hauts hauei esne hotza gehitu eta nahastearekin pastel-krema egina dago (pare bat minututan krema amaiturik dago!). Gainera, uste ez banuen ere, oso ona atera zen, etxean prestaturikoa bezain goxoa. Beraz, denbora gutxi baldin baduzue oso aukera ona iruditu zitzaidan, nahiz eta nik nahiago dudan etxean prestatu.
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Como os prometí, os pongo la receta para hacer crema pastelera. Esta crema os servirá para muchas recetas de repostería: tarta de manzana, panchineta, brazo gitano... Como siempre, aunque yo utilizo leche sin lactosa, a los que os siente mal, podeis probar a hacerlo con "leches" vegetales (soja, almendras, arroz...). Si sale rico, avisadme y lo probaré yo también.

Se hace muy fácilmente, pero aún así, os quiero hablar de un producto que encontré el otro día en una tienda. Estuve en una tienda que venden productos para repostería, y compré unos polvos para hacer crema pastelera (después de comprobar que no llevara lactosa). Con añadir leche fría a estos polvos y mezclar, se consigue hacer la crema pastelera ¡en un par de minutos!. Además, aunque no lo pensaba, salio muy rico, tanto como el que se hace en casa. Por lo que me pareció muy buena opción si tienes poco tiempo, aunque yo prefiero hacerlo yo misma en casa.



Osagaiak (4 pertsona):
  • 1l esne (laktosa gabea)
  • 4 arraultz
  • 200g azukre
  • 75g maizena
  • Limoi azala
  • 1/2 kanela adar edo bainila leka 1

Esnea egosten jarri kanela (edo bainila) eta limoi azalarekin. Beroa dagoenean, sutik kendu eta limoi azala eta kanela (edo bainila) esnetik atera.

Beste ontzi batean arraultzak, azukrea eta maizena ondo nahastu. Beroturiko esne pixkat gehitu eta nahastu, eta ondoren, nahasketa guzti hau beroturiko esneari gehitu. Su baxuan jarri, eta etengabe nahastu krema gizendu arte. (Kontuan izan hozten denean gehiago gizentzen dela).
Ingredientes:
  • 1l leche (sin lactosa)
  • 4 huevos
  • 200 gr azúcar
  • 75gr maizena
  • Piel de limón
  • 1/2 rama de canela o 1 vaina de vainilla

Cocer la leche con la canela (o la vainilla) y la piel e limón. Cuando esté caliente, retirar del fuego y quitar la piel de limón y la canela (o la vainilla).

En otro cuenco, mezclar los huevos, el azúcar y la maizena. Añadirle un poco de la leche caliente y mezclar. A continuación, añadirle esta mezcla al resto de la leche caliente. Poner al fuego suave, remover hasta que la crema espese. (Tened en cuenta que cuando se enfríe, espesará aún más).

1 comment:

Anonymous said...

Ederki, milesker!