Berenjena beteak egiteko errezeta da gaurkoa. Nik oraingo hontan haragi txikituarekin bete det, baina barazkiekin bete daitezke ere, eta benetan goxoa geratzen da bi moduetan.
Errezetan tomate saltsa eta bexamela erabili ditut. Aurreko post batzuetan errezetak jarri nituenez, ez det berri azaldu nola egiten diren.
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La receta de hoy es para hacer berenjenas rellenas. Esta vez las he hecho rellenas de carne picada, pero también se pueden rellenar de verduras, y queda realmente muy rico de las dos maneras.
En la receta he utilizado salsa de tomate y bechamel. Como ya puse las recetas en anteriores posts, no he vuelto a explicar como se hacen.
Errezetan tomate saltsa eta bexamela erabili ditut. Aurreko post batzuetan errezetak jarri nituenez, ez det berri azaldu nola egiten diren.
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La receta de hoy es para hacer berenjenas rellenas. Esta vez las he hecho rellenas de carne picada, pero también se pueden rellenar de verduras, y queda realmente muy rico de las dos maneras.
En la receta he utilizado salsa de tomate y bechamel. Como ya puse las recetas en anteriores posts, no he vuelto a explicar como se hacen.
Osagaiak (4 perts):
Berenjenak urarekin garbitu, txurtena moztu eta erditik moztu. Ondoren, kontua handiarekin eta laban txiki edo goilara bat erabiliz berenjenaren "haragia" atera azalaren inguruan zentimetro erdi inguru utziz. Berenjenen "haragia" kubito txikitan moztu. Tipula julianan, baratzuria txiki-txiki eta shi-takeak kubitotan moztu. Barazki guztiak (tipula, baratzuria, shi-takeak eta berenjena) sutan jarri eta bigundu arte egin olio eta gatz pixkatekin. Barazkiak eginak daudenean, haragi txikitua gehitu eta frijitu dena elkarrekin. Haragia egina dagoenean, tomate saltsa pixka bat gehitu eta nahastu. Bexamel saltsa nahiko potolo bat egin. Berenjena erdiak labean egin 200ºCtara 10 minutu inguru. Labetik atera, eta barazki+haragiarekin bete. Gainean, bexamel pixka bat jarri. Labean egin bexamela pixka bat gorritu arte. | Ingredientes (4 pers):
Lavar las berenjenas con agua, cortarles el rabito y partir por la mitad. Con mucho cuidado y usando un cuchillo pequeño o una cuchara, sacar la "carne" de las berenjenas hasta dejar medio centimetro de carne al lado de la piel. Cortar la "carne" de las berenjenas en cubitos. COrtar la cebolla en juliana, el ajo picadito y los shi-takes en cubitos. Poner todas las verduras (las berenjenas, la cebolla, el ajo y los shi-takes) al fuego y freir con un poco de aceite y sal hasta que estén blandas. CUando las verduras estén hechas, añadir la carne picada y freir. Cuando la carne esté hecha, añadir un poco de salsa de tomate y mezclar. Hacer una bechamel gordita. Hornear las medias berenjenas a 200ºC durante unos 10 minutos. Rellenar las medias berenjenas con las verduras+carne. Poner un poco de bechamel por encima. Hornear hasta que se dore un poco la bechamel |
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