2008/06/10

Tailarinak soja-saltsarekin / Tallarines con salsa de soja


Nik lanera eramateko asko egiten dudan errezeta bat da hau. Izan ere, oso azkar eta erraz prestatzen da, eta nahiko elikagai konpletoa da.

Nik barazki batzuk erabili ditut, baina etxean horiek nituelako. Beste batzuekin ere ondo geratzen da. Tailarinak mota askotarikoak daude (gariarenak, arrozarenak...), neri probatu ditudan guztiak gustatu zaizkit. Ea gustatzen zaizuen.
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Esta es una receta que suelo hacer mucho para llevar al trabajo. Porque se prepara fácil y rápido, y es un alimento bastante completo.

Yo he usado algunas verduras, pero porque tenía esas en casa. También queda bien con otras. Hay tallarines de diferentes tipos (trigo, arroz...), a mi me han gustado todos los que he probado. A ver si os gusta.


Osagaiak:
  • Tailarin txinatarrak
  • Tipula
  • Piper berdeak
  • Txanpiak
  • Azenahoriak
  • Piñoiak
  • Sesamo haziak
  • Soja saltsa

Barazkiak julianan moztu eta olio pixkatekin zartagi batean salteatu. Amaitzear daudenean, piñoiak eta sesamo haziak gehitu eta pixkat egin.

Tailarinak uretan irakiten egin paketean jartzen duen denbora (normalean oso azkar egiten dira: 3-5 minutu). Eginak daudenean ur hotzetik pasa eta ura kendu.

Barazkiak eta tailarinak nahastu zartagian, eta soja saltsa bota. Pare bat minutu egin denak soja saltsaren zaporea har dezan.
Ingredientes:
  • Tallarines chinos
  • Cebolla
  • Piemientos verdes
  • Champis
  • Zanahorias
  • Piñones
  • Semillas de sésamo
  • Salsa de soja

Cortar las verduras en juliana y saltear con un poco de aceite en una sartén. Cuando se estén terminando de hacer, añadir los piñones y las semillas de sésamo, y tostar un poco.

Cocer los tallarines en agua hirviendo el tiempo que ponga en el paquete (se suelen hacer muy rápido: 3-5 minutos). Cuando estén hechos, enfríar con agua y escurrir.

Mezclar los tallarines y las verduras en la sarten y añadir la salsa de soja. Saltear un par de minutos para que todo coja el sabor de la salsa de soja.

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