2008/06/19

Txokolatezko izozkia / Helado de chocolate

Gaurko errezeta txokolatezko izozkia egiteko da. Gainera, nire amamarentzat egin nahi nuenez, eta diabetika denez, azukre arrunta erabili ordez sakarina erabili dut. Baina zuek sakarina ordez azukrea erabil dezakezue.

Izozkiak egiteko beste errezeta batzuetan esan dizuedan moduan, nik izozki-makina batean egin dut, baina bestela izozgailuan sartu, pare bat ordutara atera nahastu eta berriz izozgailuan gorde.
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La receta de hoy es para hacer helado de chocolate. Además, como lo quería hacer para mi abuela, que es diabética, en vez de azúcar común he utilizado sacarina. Pero vosotros podeis hacerla con azúcar.

Como os he dicho con otras recetas de helados, yo lo hago en heladera, pero también se puede hacer metiendo la mezcla al congelador, sacándola a las 2 horas, mezclar un poco y volver a guardar en el congelador.


Osagaiak:
  • 2 edalontzi esne (laktosa gabea)
  • 3 goilarakada kakao hauts
  • 1 goilarakada maizena
  • 2 goilarakada sakarina
  • 1 goilarakada margarina begetal (laktosa gabea)
  • 4 zuringo
  • Txokolate zatitxoak (esne eta azukre gabea)
  • Bainila leka 1

Esne hotz basokada batean maizena eta kakao hautsa ondo nahastu. Beste esne basokada kazuela batean berotu. Aurreko nahasketara gehitu, eta baita sakarina eta margarina ere. Egosten jarri su baxuan bainilarekin. Gizentzen den arte sutan eduki. Sutik kendu eta ondo hoztu (12 ordu hozgailuan).
Zuringoak elur puntuan jarri eta kontu handiarekin nahastu gainontzekoarekin. Txokolate zatitxoak moztu eta gehitu. Izozkiak egiteko makinan egin 20-30 minutuz.
Ingredientes:
  • 2 vasos de leche (sin lactosa)
  • 3 cucharadas de cacao puro en polvo
  • 1 cucharada de maicena
  • 2 cucharadas de sacarina
  • 1 cucharada de margarina vegetal (sin lactosa)
  • 4 claras
  • Trocitos de chocolate (sin leche ni azúcar)
  • 1 vaina de vainilla

Mezclar la maicena y el cacao en polvo con 1 vaso de leche fría. Calentar el otro vaso de leche en un cazo. Mezclar con lo anterior y añadir la sacarina y la margarina. Cocer a fuego suave con la vainilla. Tener al fuego hasta que espese. Apartar del fuego y enfriar bien (12 horas en el frigorífico).
Montar las claras a punto de nieve, y mezclar con mucho cuidado a la mezcla anterior. COrtar trocitos de chocolate y añadir. Hacer en la heladera durante 20-30 minutos.

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