2008/06/16

Untxia Saltsan / Conejo en salsa



Untxia prestatzeko modu ohikoenetariko bat da hau. Espero dut zuen gustokoa izatea.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Esta es una de las maneras más comunes de preparar el conejo. Espero que sea de vuestro agrado.


Osagaiak:
  • Untxi bat
  • 3 azenahorio
  • Tipula handi 1
  • Erromeroa
  • Ezkaia
  • Gatza
  • Pipermina

Tipula eta azenahorioak julianan moztu eta bigundu arte egin zartagi batean. Untxia garbitu eta zatitan moztu. Gatz-pipertu eta zartagi batean egin gorritu arte. Untxia barazkiei gehitu. Pixka bat egin nahastuz eta erromero eta ezkai nahiko gehitu ondoren, uraz ia estali. Egosi untxia biguna eta ia ur guztia joan den arte.
Ingredientes:
  • 1 Conejo
  • 3 zanahorias
  • 1 cebolla grande
  • Romero
  • Tomillo
  • Sal
  • Pimienta

Cortar la cebolla y las zanahorias en juliana, y hacer a la sartén hasta que estén blandas. Limpiar y cortar el conejo en trozos. Salpimentar y freir en una sartén hasta que se dore. Añadir el conejo a las verduras. Hacer un poco mezclando y añadir bastante romero y tomillo. Añadir agua hasta casi cubrir. Cocer hasta que el conejo esté blando y se haya evaporado casi todo el agua.

No comments: