2008/06/06

Bakailaoa piperrekin / Bacalao con pimientos


Neri arraina jateko gehien gustatzen zaidan modua da hau. Hemen nahiko ohikoa da bakailaoaren prestatzeko modu hau, sagardotegietan adibidez askotan ateratzen dute honela.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Esta es la receta de pescado que más me gusta a mi. Es bastante típico preparar el bacalao así aquí, por ejemplo en muchas sidrerías lo sirven así.







Osagaiak:


  • Bakailao-solomoak

  • Tipula

  • Piper berdeak

  • Gatza

  • Olioa

Bakailaoa gatzatua bada, uretan eduki gatz guztia kendu arte. Pare bat egunez uretan eduki, 8 orduro ura aldatuz. Izoztua bada, ondo deskonjelatu eta ur soberakin guztia kendu paper batekin.

Tipula eta piperra julianan moztu eta nahiko oliorekin zartagi batean jarri su baxuan. Bigundu arte ondo egin. Egina dagoenean, bakailaoa planchan egin (segituan egiten da). Bakailaoa piper+tipulan sartu eta jateko prest.
Ingredientes:


  • Lomos de bacalao

  • Cebolla

  • Piemientos verdes

  • Sal

  • Aceite

Si el bacalao es salado, tener en agua hasta desalarlo del todo. Tenerlo 2 días en agua, cambiandole el agua cada 8 horas. Si es congelado, descongelar del todo

Cortar la cebolla y el pimiento en juliana y poner en una sartén a fuego bajo con bastante aceite. Sudar hasta que se ablande. Cuando esté hecho, hacer el bacalao a la plancha (se hace en seguida). Meter el bacalao en la cebolla+pimiento y ¡a comer!

No comments: