2009/01/16

Muskuiluak tomatearekin / Mejillones con tomate


Errezeta hau niri benetan asko gustatzen zait, eta gainera oso-oso erraz prestatzen da. Errezetan tomate saltsarekin jarri dut, baina tomate saltsa arrunta erabili ordez, piperrada goxo bat ere erabil daiteke. Piperrada tipula eta piper asko daraman tomate saltsa bat dela esan daiteke, eta nire gusturako muskuiluak hobe geratzen dira piperradarekin tomate saltsa arruntarekin baino, hori bakoitzaren gustura.

Esta receta me gusta mucho, y además se prepara muy muy fácilmente. En la receta lo he puesto con salsa de tomate, pero en vez de utilizar salsa de tomate normal, también se puede utilizar una rica piperrada. Se puede decir que una piperrada es una salsa de tomate que lleva mucha cebolla y pimiento, y para mi gusto los mejillones quedan mejor con piperrada que con salsa de tomate normal, pero eso ya al gusto de cada uno.

Osagaiak: / Ingredientes:

Tomate saltsa (edo piperrada) goxo bat egin kazuela handi batean. Muskuiluak ondo garbitu kanpotik, izan ditzaketen iletxo etab. guztiak ondo kenduz. Ur gazi hotzetan eduki ordu pare bat ahal bada, izan dezaketen ondarra bota dezaten. Ur hori kendu, eta muskuiluak kazuela handi batean sartu. Tapa bat jarri eta 5 minutu egosi su altuan. Tapa kendu eta muskuilluak irekiak badaude, eginak daude. Sutik kendu. Muskuiluren bat itxia geratu bada, bota, hilda zegoela esan nahi baitu eta ez da komeni jatea. Muskuiluen bi oskoletako bat kendu (haragia ez duena) eta besteak tomate saltsari gehitu. Dena ondo berotu, eta jateko prest dago.

Hacer una rica salsa de tomate (o piperrada) en una cazuela grande. Limpiar bien los mejillones por fuera, quitandole los pelitos etc. que pueda tener. Tener, si se puede, un par de horas los mejillones en agua fría salada, para que suelten la arena que puedan tener. Quitar ese agua, y meter los mejillones en una cazuela grande. Tapar y cocer a fuego fuerte durante 5 minutos. Quitar la tapa, y si están abiertos, están hechos. Apartar del fuego. Si algún mejillón sigue cerrado, tirarlo, porque quiere decir que estaba muerto, y no combiene comerlo. Quitar una de las dos conchas del mejillón (la que no tiene carne) y hechar los otros a la salsa de tomate. Calentar bien todo, y listo para comer.

1 comment:

Jacky said...

Hola: ¡Que buena pinta tiene, madre mía !!! ¡Qué delicia! besotes