Hauxe da urtezarreko afarian jarri genuen gosegarrietako bat: keturiko izokina. Platera pixka bat hornitzeko, izokin arraba eta kalonje hosto batzuk jarri nituen, eta aguakate zati batzuk jarri nituen nahi zuenak tostada batzuen gainean aguakatea eta izokina elkarrekin jan zezan.
Este es uno de los aperitivos que pusimos en la cena de nochevieja: salmón ahumado. Para adornar un poco el plato, le puse también huevas de salmón y unas hojas de canónigos, y lo serví con unos trozos de aguacate para que el que quisiera pudiera comer las tostadas con aguacate y salmón.
Osagaiak: / Ingredientes:
- Keturiko izokina / Salmón ahumado
- Izokin arrabak / Huevas de salmón
- Kalonje hostoak / Hojas de canónigos
- Aguakatea / Aguacate
Keturiko izokina karratutan moztu. Platertxo baten erdikaldean garbitu eta eskurrituriko kalonje hosto batzuk jarri. Hosto hauei inguratuz izokina jarri baina rollito moduko batzuk eginez. Bakoitzaren muturrean izokin arraba batzuk jarri, eta beste batzuk kalonje hostoen gainean. Aguakate zati batzuk moztu eta ogi tostada batzuekin aurkeztu nahi duenak azpikaldean jar dezan.
Cortar en cuadrados el salmón ahumado. En la mitad de un platito poner unas hojas de canónigos limpios y escurridos. Al rededor de estas hojas poner el salmón ahumado haciendo rollitos. Encima de cada rollito de salmón, poner unas huevas de salmón y otras pocas encima de las hojas de canónigos. Cortar unos trozos de aguacate y presentar con unas tostadas, para que el que quiera lo ponga debajo.
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