2009/01/28

Ahate entsalada / Ensalada de Pato


Badakizue nik beti esaten dudala ahal bada, egina dugun janaria berrerabili behar dugula bota ordez. Ba errezeta hau horietako bat da. Gabonetan eginiko Ahatea laranjarekin ez genuen guztiz amaitu, eta hurrengo egunean, soberan geratu zitzaigun ahatearekin, gaurko entsalada hau egin genuen. Horrelako entsaladak askotan egiten ditut, soberan geraturiko oilasko bularrekin adibidez. Ahate entsalada hau oso ondo geratzen da ahate arandoi batzuk gehitzen badizkiogu, zartagi batean pixkat salteatu ondoren. Baina nik ez nituenez, ez nituen gehitu. Ahate urdaiazpiko pixkat ere oso ondo doakio.

Ya sabeis que yo siempre digo que si se puede, hay que reutilizar la comida que tenemos hecha en vez de tirarla. Pues esta receta es una de esas. En navidades no terminamos el Pato a la naranja que hicimos, y al día siguiente, preparamos esta ensalada de hoy con el pato que sobro. Suelo hacer mucho este tipo de ensaladas, añadiendo la pechuga de pollo que me ha sobrado por ejemplo. Esta ensalada de pato queda muy bien con unas mollejas de pato, previamente salteadas en una sartén. Pero como no tenía, no se las puse. Además, también queda muy bien con jamón de pato.

lechugas variadas, tomate, aguacate, pato asado, zanahoria rallada, huevo cocido
Osagaiak: / Ingredientes:
  • Letxuga desberdinak / Lechugas variadas
  • Tomatea / Tomate
  • Aguakatea / Aguacate
  • Labean eginiko ahatea / Pato asado
  • Arraultz egosia / Huevo cocido
  • Azenaorioa tiretan / Zanahoria en tiras
  • Oliba olioa / Aceite de oliva
  • Gatza / Sal
  • Modenako ozpina / Vinagre de Módena

Letxugak eta tomate oso ondo garbitu, eta eskurritu. Letxuga hostoak zatitu eta tomatea moztu. Aguakatea ere zatitu. Ahateri azala kendu (baldin badauka) eta zatitan moztu. Arraultza egosi, eta laurdenetan moztu. Azenaorioak zuritu, eta tira finetan moztu. Osagai guztiak nahastu eta gatza, olioa eta ozpina gehitu.

Limpiar bien las lechugas y los tomates, y escurrir. Partir las hojas de lechuga y cortar el tomate. Cortar el aguacate en trozos. Quitar la piel al pato (si la tiene) y cortar en trozos. Cocer el huevo y partir en cuartos. Pelar las zanahorias, y cortar en tiras finas. Mezclar todos los ingredientes y añadir sal, aceite y vinagre.

No comments: