Kalabaza krema ezagutzen duzu, baina oraindik zerbait oraindik bereziagoa nahi duzula? Orduan probatu behar duzu perretxikoek emango dioten etxeko zaporea, ama-lur, euskal-herri zaporea. Erabiliko dugu kremarako nata pixka bat, egia esan ez da derrigorrezkoa izan ere dentsidadea aldatzea eta gantz puntu bat gehitzea du funtzio. Zuen aukeran, beraz. Beste aukerazko bat gehitu diot gaurkoari: Garagardo legamia. Honek proteinak, bitaminak eta abar gehituko lizkioke, bereziki ona haragi gutxi jaten dutenentzat. Dieta osasuntsu bat izatea positiboa delako.
¿Ya conoces la crema de calabaza, pero quieres probar algo más especial? Entonces tienes que probar el sabor que le dan las setas, el sabor de la madre tierra, de Euskal Herria. Usaremos un poco de nata para la crema, pero realmente no es necesaria, sólo es para cambiarle un poco la densidad y darle un toque de grasa. A vuestra elección. También le he añadido otra cosa a elección: levadura de cerveza. Esto le aportará proteínas, vitamínas y es bueno sobre todo para la gente que come poca carne. Porque siempre es bueno tener una dieta sana.
Osagaiak: / Ingredientes:
- Kalabaza zati handi bat / 1 trozo grande de calabaza
- Perretxiku batzuk (shi-take, onttoak, txanpiak...) / Unas setas (shi-take, hongos, champis...)
- Ura edo salda (oilasko edo barazkiena) / Agua o caldo (de pollo o verduras)
- Soja nata txorrot bat / 1 chorrito de nata de soja
- Kalabaza pipa batzuk / Unas pipas de calabaza
- Gatza, intxaur moskatua, garagardo legamia / Sal, nuez moscada, levadura de cerveza
Hasteko zurituko dugu kalabaza eta ondoren zatitu.Tipula moztuko dugu julianan eta zartai batean moztutako kalabaza eta tipula su motelean erregosi. Perretxikoak zatitu egingo ditugu eta zartaira gehitu, hirurak batera erregosten, nahasten, utzi. Barazkiak biguntzen hasterakoan ura gehitu barazkiak estaltzeraino. Su motelean egosten jarraitu atentzio pixka bat eskatuko digun bitartean, izan ere kalabaza biguntzeak markatuko digu sua itzaltzeko garaia.
Bukatzeko barazkiak batidoraz purea egin. Gatza, soja nata pixka bat, intxaur birrindu (moscada) oso gutxi eta garagar legami pixka bat gehitu ondoren. Purea irakin arte jarri sutan, izan ere batidorak aire partikulaz betetzen du purea.
Amaiera kolosala izatea nahi duzula?Zartagi batean kalabaza pipak frijitu puzten hasi arte. Gainetik bota eta purea apaindu.
Voilá
Bukatzeko barazkiak batidoraz purea egin. Gatza, soja nata pixka bat, intxaur birrindu (moscada) oso gutxi eta garagar legami pixka bat gehitu ondoren. Purea irakin arte jarri sutan, izan ere batidorak aire partikulaz betetzen du purea.
Amaiera kolosala izatea nahi duzula?Zartagi batean kalabaza pipak frijitu puzten hasi arte. Gainetik bota eta purea apaindu.
Voilá
Para empezar pelamos y cortamos la calabaza. Cortamos la cebolla en juliana, y sofreimos la cebolla y la calabaza en una sartén a fuego suave. Cortar las setas y añadir a la sartén, y dejar sofreir todo junto. Cuando estén un poco más blandos, añadir el agua hasta cubrir. Cocer a fuego suave, hasta que veamos que la calabaza esté blanda.
Para terminar, hacer un puré con las verduras. Añadir sal, un poco de nata, una pizca de nuez moscada rallada y un poco de levadura de cerveza. Volver a poner al fuego hasta que hierva un poco para que repose de la batida.
¿Le quieres dar un final colosal? Fríe unas pipas de calabaza hasta que se hinchen, y ponselas por encima al puré para decorar.
Voilá
Para terminar, hacer un puré con las verduras. Añadir sal, un poco de nata, una pizca de nuez moscada rallada y un poco de levadura de cerveza. Volver a poner al fuego hasta que hierva un poco para que repose de la batida.
¿Le quieres dar un final colosal? Fríe unas pipas de calabaza hasta que se hinchen, y ponselas por encima al puré para decorar.
Voilá
2 comments:
Menudo invento la nata de soja ehh.
Así puedo hacer muchos platos que hasta ahora no hacia.
Saludos
Hola Mº Jesus!
Pues sí que es buen invento. Sino habría muchas cosas que no podríamos hacer. Yo he probado hace poco la nata de avena, y también me ha gustado mucho.
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